Idősebb prémium autóm van projektoros xenon lámpákkal,6000K hőmérséklettel.
Gyárilag mosó is van benne tehát nem mókolt xenonról beszélek.Nagyon szépen világit látni is vele rendesen de most nem ez a lényeg.
A mai új vagy újabb autókon ledes lámpákat használnak szintén 6000-8000-es hőmérséklettel de azokban nincs mosó.
Ezt szeretném megtudni hogy egyiknek miért kell a másiknak miért nem?
2023. jan. 1. 11:58
1/9 anonim válasza:
Mert a xenonnál a kosz megtöri a fényt és elvakíthatja a szembejövőt.
2023. jan. 1. 12:08
2/9 anonim válasza:
Elvileg nem attól függ, hogy xenon vagy nem, hanem hogy mekkora a kibocsátott fényáram (lumen).
2023. jan. 1. 12:19
3/9 anonim válasza:
Nekem van egy olyan megérzésem, hogy az új ledes lámpáknál valahogy rájátszanak egy kiskapura, hogy még épp ne kelljen.
2023. jan. 1. 12:42
4/9 anonim válasza:
#3 És? Ha nem éri el a maximális fényerőt akkor nem kell.
2023. jan. 1. 12:51
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Én nem vagyok mérnök és vajmi keveset értek a fényforrásokhoz de......
egy ledeslámpának a fényét nem töri meg a kosz?
A szintezőm egyébként jó nem is szoktak rámvillogni hogy esetleg vakit a lámpám meghát tisztán is tartom.
2023. jan. 1. 13:12
6/9 anonim válasza:
Én villamosmérnök vagyok, de foglalkozok autókkal is, kábeleztem már újra autót, programoztam már futófényt irányjelzőhöz, mégsem tudom, hogy a ledeshez miért nincs lámpamosó. Hopp.
2023. jan. 1. 14:55
7/9 anonim válasza:
#4: Nem nehéz elképzelni, hogy ezt mondjuk kimondottan tesztkörülmények között tudja teljesíteni. Nem azt mondtam hogy illegális, vagy hogy csalnának, de nehéz elképzelni, hogy erre ne ügyeljenek oda, különösen tekintettel a ledes fényszórók köztudottan erős fényére.
2023. jan. 1. 15:18
8/9 anonim válasza:
Egy dologgal többet tudjanak eladni , lehet csak ennyi.
De én se tudom.
2023. jan. 1. 16:06
9/9 anonim válasza:
Ha a kosz töri a fényt, akkor a szélvédőmosó folyadék cseppek mitcsinálnak?
Én személyszerint baromságnak tartom, ha koszos max összemaszatolja a lámpát jobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!