Miért "kötelező" előzni a tanulót, akkor is, ha normális tempóban közlekedik?
Mert itthon a sok ostoba ember nem a maximális sebességgel közlekedik, ha nem lát rendőrt, hanem amennyit ő még biztonságosnak gondol. Azaz ha előtted van 100 méter a következő autóig, sokan csak annyit látnak, hogy ott lehetne menni 50 helyett 70-nel, azaz elmennek melletted, megelőznek, miközben azt nem látják, hogy amúgy 200 méter múlva ott a piros. Nem tekintenek előre, csak max a következő 100 métert nézik kb. Ennek érzésre olyan hatása van Budapesten, mintha legalább a Le Mans 24-be lennénk. Szinte mindenki türelmetlen, furakszik előre, nem gondolkozik.
Ezt a kérdésed mentsd le, nyomtasd ki, keretezd be, és pár hetente nézz rá, hátha nem válsz te is olyanná szép fokozatosan. Engem ugyanígy letolnak, pedig általában motorral vagyok, kb másfél másodperc alatt vagyok 50 km/h-nál, aztán eltelik 20-30 másodperc és mindenki jön el mellettem 70-nel, majd pirosnál gyulladnak ki aorbna a féklámpák én meg szépen előre megyek a sorok között és kezdődik előről az egész. Szinte senki sem képes szabályos tempóval közlekedni, a rosszabbak meg türelmetlenül viselik, ha nem mész te is annyival, mint amennyivel ő szeretne haladni.
Illetve az is benne lehet a dologban, hogy a következő elsőbbségadás táblánál előtted akar lenni, mert nem tudja, mennyire vagy már tapasztalt és nem akar mögéd esetlegesen beragadni egy ilyen kereszteződésnél. Ez pusztán a T miatti előítélet. Ha amúgy szabályosan megy el melletted és nem jön 2 centire mögötted, szerintem belefér. Ezt csak azért írom, mert a kérdésedből nem teljesen világos, milyen helyzetre gondolsz pontosan.
Mert itt mindig mindenki jobban siet mint a másik, és akármennyivel mész meg fognak előzni.
50-es táblánál 60-al megyek, akkor is simán van aki dühödten, kormányt rám húzva záróvonalon előz, mert 65-ig nem büntet a rendőr, hát miért nem annyival megyek.
Üllőin végig van 50-es tábla. 70-es tempóval megy a forgalom, de így is rendszeresek a mindenkinél is jobban sietősök akik 90-100-al előzgetik a kocsisort.
Legutóbb egy tajparaszt gyorsforgalmira rásoroló sávon forgalomtól elzárt területen előzött rám, mert csak alapon. Majd az előttem lévőt is megelőzte záró vonalon mert csak. Pedig nem mentünk lassan. De ha várt volna körülbelül 10 súlyos másodpercet, akkor a gyorsforgalmira rákanyarodva belső sávban teljesen szabályosan is megejthette volna ezt az előzést.
Egyszerűen azt látom, a többség amint elindítja a motort, úgy kapcsolja le az agyát.
"mert 65-ig nem büntet a rendőr"
ez most nekem új, elnézést lemaradtam valamiről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!