Romániában kötelező a rovineta útdíj megfizetése. A Nagylaki határátkelőn mentem át. Én meg is vásároltam de csak Romániában ( Nagylakon ) Mennyiben jelent gondot? Mennyi a türelmi idő matrica nékül? Van már ott kamera?
Kötelező, de úgy tudom nincs kamera, vagyis régebben nem volt.
Inkább ha meg állítanak akkor ellenőrzik.
Régebben mindig a határ után az első 5 benzinkút valamelyikén vettük meg, soha nem volt gond akkor sem ha nem a legelsőnél vettük.
Mostanában inkább megveszem előre online mert akkor nem kell még emiatt is megállni.
1es pont fordítva írta.
Szóval kamerák vannak, főleg a határoknál, és a rendőr sosem kéri, nincs is közük hozzá.
És van türelmi idő.
5ös
Hát akkor az rendkivül extrém eset, ha már 5x megállítottak. És nem, nem igaz, hogy utálják és direkt szivatják a magyarországiakat, Romániában abszolút mindenféle rendszámú autó járkál, és hagyják őket, nem kötekednek feleslegesen. Erdélyből írok, azért tudom.
Kérdező: ha minden igaz, akkor úgy van, hogyha ugyanazon a napon veszed meg az útdíjat, mint mikor lefotóztak, akkor nincs gond. Még annyit, hogy nagyon lassan dolgoznak, még a román rendszámú autókra is sokszor fél év, vagy akár 1 év (!!) múlva küldik ki a büntit. Nem nagy összeg amúgy, 250 lej, és csak a felét kell fizetni, ha 15 napon belül kifizeted a bünti kiállítása után. Szóval nem nagy sztori.
7-es
(5-ös vagyok) eszembe se jutott, hogy ezt úgy is lehet érteni, hogy utálják a magyarországiakat, csak azért írtam, hogy nem román rendszámú volt az autó.
Egyébként minden esetben a rendőrök tök udavariasak és korrektek voltak, megnézték a papírokat és engedtek tovább, nem volt semmi kötekedés hangulata a dolognak - 1x volt, hogy a rendőr jól beszélt magyarul, 1x hogy tört magyarsággal de legalább próbálkozott, a többi esetben meg kapásból angollal indítottak (románul nem tudok).
Még annyit tennék hozzá hogy általában éjszaka utazunk, lehet, hogy nappal nincs ez a megállítós dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!