Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri 2 autót tartani?...

Megéri 2 autót tartani? (melóba járós és egy alkalmi, vagy hétvégi autó)

Figyelt kérdés

Páromnak 2 autója is van, ami engem zavar. Egy régi Suzuki Swift amit munkába járásra használ minden nap, és van egy 10 éves Volkswagen, amit csak hétvégente használ hosszabb utakra, de sokszor havi 1*-2* veszi elő.

Én nem vagyok autómániás, nem érdekelnek az autók, nekem az a lényeg hogy elvigyen ahova kell, illetve szerintem rettenetesen luxus 2 autót fenntartani, pláne hogy az egyik szinte csak kihasználatlanul áll. Mivel lakás vásárlás és esküvő előtt állunk, szeretném rábeszélni, hogy az egyiket adja el, pontosabban azt amit nem használ, bőven elég lenne a Suzuki is, legalább annak a fenntartása is olcsó, de párom hallani sem akart róla. Neki kell egy megbízható szép autó, ami ha kell bármikor ott van, szerintem pedig ennek semmi értelme, azért hogy csak feleslegesen fizessen érte.

Más is tart egyszerre két autót, vagy csak engem zavar ennyire? Próbáltam meggyőzni, hogy az a pénz amit kapna érte sokat segítene a lakás vásárlásban, de csak a veszekedés lett belőle.

2021. jún. 19. 22:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

Nekem is 2 autóm van🤷‍♂️ egyiket lehet ütni-vágni, a másikat meg babusgatni a garázsban és néha elvinni egy körre😂

Egyébként nem értem milyen jogon akarod eladatni vele.... Gondolom a saját fizetéséből fizeti, nem pedig a tiedből. Neked van hobbid? Mit szólnál ha a férjed azt mondaná hogy hagyd abba (bármi is az) mert felesleges pénzkidobás? Vagy ahhoz mit szólnál ha én azt mondanám hogy felesleges pénzkidobás az esküvő is így, hogy ennyire nem tartod tiszteletben a másikat és többet ér neked az a pénz (ami nem is a tied), mint a párod boldogsága....

2021. jún. 21. 08:35
 22/27 Beviz Elek ***** válasza:
56%
Esküvő és házvásárlás előtt van olyan hogy te pénzed-én pénzem? Vannak furcsa kapcsolatok és egy Télapó-Palcsik vagy Pénztáros-Várkonyi kapcsolatban meg is értem ha nem teljes a közösködés, de átlag halandóéknál szerintem ez nagyon furcsa.
2021. jún. 21. 10:16
 23/27 anonim ***** válasza:
73%

Hát ne zavarjon. Kell egy hobbi, és kész.

Ne is csodálkozz azon, hogy lakásvásárlás és esküvő helyett inkább szakít veled. Én is ezt tenném.

2021. jún. 27. 14:35
 24/27 anonim válasza:

Sokan vannak úgy, hogy hosszabb útra egy kisebb fogyasztású, megbízhatóbb autót tartanak, bennt a városban pedig egy másikat, szerintem ezen kár rágódni.

Ha ráveszed, hogy eladja, akkor így járt szegény csávó, de ha ő finanszírozni tudja a két autó kölcségét, akkor nem értem mi a probléma :D

2021. júl. 8. 12:33
 25/27 anonim ***** válasza:
A "kölcséget" finanszírozni kell.
2021. júl. 8. 12:45
 26/27 anonim válasza:
Rip, nem tudom hogy írtam el, megyek, elásom az emelt magyar érettségimet. Ofc, tudom, hogy kell leírni a költséget :D
2021. júl. 8. 12:57
 27/27 anonim ***** válasza:
Nem mintha a költség finanszírozása kifejezés olyan jól hangzó lenne...
2021. júl. 8. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!