Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri 2 autót tartani?...

Megéri 2 autót tartani? (melóba járós és egy alkalmi, vagy hétvégi autó)

Figyelt kérdés

Páromnak 2 autója is van, ami engem zavar. Egy régi Suzuki Swift amit munkába járásra használ minden nap, és van egy 10 éves Volkswagen, amit csak hétvégente használ hosszabb utakra, de sokszor havi 1*-2* veszi elő.

Én nem vagyok autómániás, nem érdekelnek az autók, nekem az a lényeg hogy elvigyen ahova kell, illetve szerintem rettenetesen luxus 2 autót fenntartani, pláne hogy az egyik szinte csak kihasználatlanul áll. Mivel lakás vásárlás és esküvő előtt állunk, szeretném rábeszélni, hogy az egyiket adja el, pontosabban azt amit nem használ, bőven elég lenne a Suzuki is, legalább annak a fenntartása is olcsó, de párom hallani sem akart róla. Neki kell egy megbízható szép autó, ami ha kell bármikor ott van, szerintem pedig ennek semmi értelme, azért hogy csak feleslegesen fizessen érte.

Más is tart egyszerre két autót, vagy csak engem zavar ennyire? Próbáltam meggyőzni, hogy az a pénz amit kapna érte sokat segítene a lakás vásárlásban, de csak a veszekedés lett belőle.

2021. jún. 19. 22:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
13%

6-os "Ja, mert egy hímsoviniszta f**** vagy, aki már azt sem bírja elviselni, ha a nő kijön a konyhából."

Köszönöm a kedves szavakat! De lehet közös autójuk is, amit felváltva használnak, vagy együtt mennek valahová. Miért kell annyi rohadt autó? Így is annyi van az utakon, hogy mozdulni se lehet tőlük. Persze a gyereknek is kell, ha majd betölti a 17-18-ik évét. De hát akkora jólét van magyarországon, hogy senki nem akar tömegközlekedni. A környezetszennyezés is le van sza**a, a zajterhelés is, meg hogy az autók már nem tudnak hová parkolni az se számít. Meg azt látom, hogy minél nagyobb batárokkat vezet 1-1 személy egy 5 személyes autót. Lassan már tényleg meg is érdemli az ember, hogy kipusztuljon az ilyen felfogású emberek miatt.Nehogy véletlenül biciklire üljön, vagy tömegközlekedési eszközre szálljon! Vagy nehogy több ember szálljon be egy autóba, ha mondjuk egy helyről mennek ugyanoda, pl munkahelyre, nehogy összeálljanak és együtt menjenek, mert milyen gáz hogy nem külön autókkal mennek. Gáz, ha a Józsinak telik egy 10 éves opelre, akkor nekem egy 5 éves audira is össze fog jönni a pénz, a munkámból, és lehet vele dicsekedni.

2021. jún. 20. 07:04
 12/27 anonim ***** válasza:
33%

#11-es, az emberiség így is, úgy is halálra van ítélve, csak az időpontja kérdéses. Ezen kár pörögni, nincs helye az embereknek az univerzumban, el is fogunk tűnni, kár ezen aggodalmaskodni.

Ez kb. olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy nem akar meghalni sosem. Meg fog, mindenki.

2021. jún. 20. 07:09
 13/27 anonim ***** válasza:
11%
9-es dohányzás másnak nem árt !
2021. jún. 20. 07:19
 14/27 anonim ***** válasza:
90%
#13: ezt kitől tanultad? :)))
2021. jún. 20. 07:23
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem is két autóm van. De nem szimplán passzióból, történelmileg alakult így.

Röviden a lényeg: Hosszú utakon ingáztam munkába évekig. Erre volt egy autóm. Mivel kilátás sem volt arra, hogy ez változni fog, az akkor 13 éves 300e+ km-es autóm helyett vettem egy újat. A régivel sem volt semmi gond, de nem akartam megvárni míg valami elfárad benne és otthonról több száz km-re az autópályán megáll mondjuk vasárnap éjjel az isten háta mögött szakadó esőben. Úgy volt hogy a régit eladom és marad az új. Csak aztán teljesen váratlanul kaptam helyben munkát. Egy alig fél éves autót eladni hülyeség lett volna, milliókat buktam volna az árán. Na meg városba munkába járni nem kínoztam volna egy Euro6-os biturbós dízel autót. Így ez megmaradt második autónak, amit csak hosszabb utakra veszek elő a garázsból. Most 3 éves, 38e km-rel. Napi munkába szaladgálós autóm pedig megmaradt a régi. Erre tökéletesen alkalmas. Egyébként ez sem egy ütött-kopott autó. Nagyon jól felszerelt, a mai napig megállja a helyét és végig vigyáztam is rá, szép állapotú. A rengeteg km is autópályán került bele.

Így van most kettő. A garázsban elférnek. Lekopogom de hatalmas és költséges javítású műszaki gondok egyikkel sincsenek. A futott km megoszlik a kettő között. Így pl a gumi, fékbetét is kevésbé kopik. Tankolni ugyanannyit tankolok, hiszen egyszerre kettővel nem tudok járni. Ami plusz költség az az adó és a biztosítás. De szerencsére vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy nem azon az éves szinten pár tízezer forinton múlik a boldogságom. Aki pl cigizik, vagy drága hobbija van, szerintem sokkal többet elkölt ennél. Biztos, hogy nem ebből tudnék még egy lakást venni.

2021. jún. 20. 07:48
 16/27 anonim ***** válasza:
65%
Na kérdező jól kihisztizted magad már a kérdésben is.
2021. jún. 20. 08:02
 17/27 anonim ***** válasza:
55%
Nem éri meg, mert egy csomó költséget duplán kell fizetni: adó, biztosítás, éves szervíz, két autónak az értékvesztését kell fizetni stb.
2021. jún. 20. 10:06
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

Ezt hívják hobbi autónak.

Ha te már a házasság előtt meg akarod fosztani a hobbijától, akkor lesz ott komoly zsarnokoskodás ezen kívül is.

Ha nem tudsz megbarátkozni azzal, hogy a párodnak költségesebb hobbija van. Akkor javasolnék még házasság előtt egy gyors szakítást.

2021. jún. 20. 10:07
 19/27 anonim ***** válasza:
89%
Mond meg neki, hogy az esküvő árán jó kis MX-5-öt lehet venni.
2021. jún. 20. 10:37
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

Éleződik az osztályharc.

Sokan vagyunk így, sőt látatlanban megvédjük felebarátainkat is, főleg, hogy férfi az illető.

Bocsii. Nekem is kettő van, abból egy általában mindig megy.

2021. jún. 20. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!