Megéri 2 autót tartani? (melóba járós és egy alkalmi, vagy hétvégi autó)
Páromnak 2 autója is van, ami engem zavar. Egy régi Suzuki Swift amit munkába járásra használ minden nap, és van egy 10 éves Volkswagen, amit csak hétvégente használ hosszabb utakra, de sokszor havi 1*-2* veszi elő.
Én nem vagyok autómániás, nem érdekelnek az autók, nekem az a lényeg hogy elvigyen ahova kell, illetve szerintem rettenetesen luxus 2 autót fenntartani, pláne hogy az egyik szinte csak kihasználatlanul áll. Mivel lakás vásárlás és esküvő előtt állunk, szeretném rábeszélni, hogy az egyiket adja el, pontosabban azt amit nem használ, bőven elég lenne a Suzuki is, legalább annak a fenntartása is olcsó, de párom hallani sem akart róla. Neki kell egy megbízható szép autó, ami ha kell bármikor ott van, szerintem pedig ennek semmi értelme, azért hogy csak feleslegesen fizessen érte.
Más is tart egyszerre két autót, vagy csak engem zavar ennyire? Próbáltam meggyőzni, hogy az a pénz amit kapna érte sokat segítene a lakás vásárlásban, de csak a veszekedés lett belőle.
"de sokszor havi 1*-2* veszi elő"
Így semmi értelme.
Esetleg annak lenne értelme, hogy kettőtöknek legyen két autója. Bár ha te nem azzal járnál munkába, akkor is minek? Amíg ketten vagytok, a kisautó is jó alkalmi nagyobb utakra.
Persze ha olyan kőgazdag a csaj, hogy ez nem tétel neki, akkor legyen. Szász Endre festőművésznek is fél tucat luxusautója állt a garázsában. Igaz, az ő képeiért még életében is lazán megadtak 60 ezer dollárt. Gondolom, a párod nem ezen a színvonalon él. :-)))
Van olyan, hogy érdemes, sőt muszáj két autót tartani. Általában hobbihoz csatlakozik valahogy, vagy az egy háztartásban lakók közti eltérő napi rutin. Édesapáméknak 3 autójuk van 2 főre, mivel 2en gyakran külön-külön mennek ide-oda (munka miatt, hétvégén is néha, stb). Apukámnak meg azért van 2 autója, mivel hobbijához kell egy, amivel tud vontatni, illetve akár terepre is be tud menni, majd onnan felpakolt trailert ki tud húzni. Viszont amúgy ez a kocsi (terepjáró) sehova máshova nem praktikus, azaz vett mellé egy kisebb Opelt is.
A legtöbb esetben, ahol kisebb a felhasználás közti különbség, nem biztos, hogy jó ötlet 2 külön kocsit tartani, ha az anyagi szempont számít.
Hát én a pasi hejében felbontanám az eljegyzést.
Kocsit/Motort/Videójátékkonzolt nőért nem adunk el!!!!
"Engem már az is zavar, ha egy családba 2 autó van, egy a férfinek és egy a nőnek."
Ja, mert egy hímsoviniszta f**** vagy, aki már azt sem bírja elviselni, ha a nő kijön a konyhából.
Amúgy lehet egyetlen autó nélkül is élni, bár nem nagy élvezet...
Nem, nem éri meg de gondolom nem is azért fizet mindent egyszerre két autóra mert ez lenne az évtized biznisze, ettől függetlenül nekünk 3 autó van két felnőttre. Mondjuk a mi helyzetünkben pont megéri… :D
Jó harcot vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!