Üdv! Külföldön dolgozom és azon gondolkodtam néha néha vinnék haza autót ha találok alkalmi áron. Honosítanám, saját nevemre írnám! Ha ideiglenesen kivonatnám forgalomból akkor ugyan úgy kellene fizessek biztosítást? Vagy van erre valami megoldás?
Ha lepapíroztad, és ideiglenesen kivonatod a forgalomból, semmit nem kell rá fizetni.
Fél évre lehet kivonni, de ez meghosszabbítható. (fél évente újra ki kell vonatni)
Ha eladod, akkor ezzel nincs gondod, mert a szerződés aláírásakor automatikusan forgalomba kerül.
A honosításra itthon nincs határidő, ha nem akarod nem honosítod, hanem pl. felhasználod alkatrészként és annyi. Pár külföldi autót már vettem így alkatrésznek. Az biztos, hogy kint ki kell jelenteni illetve bejelenteni a külföldre való eladás tényét, de a honosítás pontos menetét nem ismerem, mert csak javítani szoktam néhány havernak ilyen autókat. Azt tudom, hogy ők csak akkor indítják el a honosítást, ha megvan a vevő vagy saját maga akarja használni az autót egy darabig.
A legjobb választás talán az lenne, ha kint nem íratnád a nevedre, hanem egy adásvételivel és egy ideiglenes rendszámmal egyből hazahoznád az eladásra szánt autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!