Bajban vagyok külföldön, átégett a hengerfej tömítése a kocsimnak. Legalább 1 liter víz van az olajteknőmben! Van erre ideiglenes megoldás?
Ha kicsit meglazítod a kiegyenlítő tartály kupakját úgy, hogy valahogy megakadályozd a letekeredését (pl. egy kis darab öszehajtott rongyot teszela menetek közé az egyik oldalon), lényeg hogy a rendszer ne legyen légmentes, ki tudjon jönni a túlnyomás, akkor esetleg elképzelhető, hogy lábon hazajön új olajjal. Persze nem meghajtva, hamar felkapcsolva. Ha nincs túlnyomás, nem fogja nyomni a vizet, csak annyi vész el, amennyi elszivárog, persze cserébe a rendszer forráspontja csak 100°C lesz, ezért a venti nem árt ha időben kapcsol, szemed a vízhőmérőn, és akkor is maxon fűtesz ha meleged van.
Így talán hazajöhetsz.
Én ugyan igy jártam 2 éve ausztriában.Amint kiértem dolgozni rá 2 hétre hengerfejes lett nagyon durván melegedett a motor ette a hütövizet stb.A legnagyobb baj az volt h még fél év volt a hazamentelig a munka miatt meg használnom kellett a szervizben meg 1500 euróért akarták megcsinálni tehát elég tré volt a helyzet.
Én a következöképpen oldottam meg:
Kivettem a termosztátot, ezáltal folyamatos keringésben volt a hütöviz nem melegedett, majd sajnos minden héten kb 2-3 liter fagyállót töltöttem bele, de nem volt igy vele próblémám, mig el nem jött a hazaút(700km).Légtelenitettem a hütöt, feltöltöttem mindent majd nekivágtam.kb 150 200 km-ként megálltam ellenörizni mindent légtelenitettem, vizet bele és tovább.Az autó simán kibirta a hazautat, minden gond nélkül, és a tömités cseréig még otthon is mentem vele kb 400km-t.Majd eztuán került sor a cserére.A szerelö aki mellesleg fater volt azt mondta h ö olyet a 30 éves pályafutása alatt még nem látott h kb egy 2 cm-es darab hiányzott a hengerfejtömitésböl!Tehát no para!ha rendesen légtelenitesz és töltögeted utána és kiveszed a termosztátot szerintem simán hazaérsz vele gond nélkül!!
Elözö vagyok!még valami
A tömitö folyadékot nem nagyon ajánlanám mert elképzelhetö h olaj is van a vizedben emiatt, és a tömitö esetleg eldugithatja a csöveket is ahol kisebb a keresztmetszet és akkor bajban leszel mert esélytelen!Semmi esetre sem ajánlom a tömitöfolyadékot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!