Ideiglenes jogsival lehet vezetni?
Amikor levizsgáztál kapsz egy lapot ameddig nincs jogsi. Úgy hallottam hogy van amelyik rendőr elfogadja meg van aki nem.
De nem vagyok ebben otthon ezért kérdezem.
Azzal nem vezethetsz.
szóval azzal pont semmire se mész.
ideiglenes jogsinak az minősül ha elhagyod az eredetit és kérsz a hivataltól egy ilyen ideiglenest amíg kinyomtatják a kártyácskát. amúgy 2 hét és kezedbe van.
"Úgy hallottam hogy van amelyik rendőr elfogadja meg van aki nem"
Igen, pontosan ez a helyzet. Csak a rendőr jóindulatán múlik, hogy elfogadja-e, mert egyébként nem minősül vezetői engedélynek, tehát nem vezethetsz vele. Van, aki komolyan veszi a törvény betűjét és van, aki "többet ne találkozzunk" jelszóval utadra enged.
Attól függ, hogy mit értesz "ideiglenes jogsinak"
Az ideiglenes vezetői engedéllyel természetesen vezethetsz. De azt az okmányirodától kapod ( elvesztés, stb)
Amit a sikeres vizsgádról kapsz kártyácskát az nem jogosít vezetésre, mivel nincs nyilvántartásba vett vezetői engedélyed. De ez csak formalitás, általában nem szólnak érte a rendőrök. Habár a mai világban mindenki csak támadja őket, meg feljelentik őket, így nem kizárt, hogy nem fog elengedni, mert ezért ő sem figyelmeztethetne, mert engedély nélküli vezetőnek minősülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!