Most hengerfejes-e vagy sem?!
2.5D-s motorral megáldott kisteherkocsiról van szó. Nem régiben vettem, akkor megvizsgáltam a hűtőfolyadékot, nem volt benne olajnak jele. Ma megnéztem újra, és akkor láttam, hogy a hűtővízbe háát olyan pirosas-barnás cucc úszik a tetején. Beledugom az ujjam, majd mikor kiveszem, enyhén mintha olajos lenne. Az autó alapjárata kicsit magasabb a kelleténél, kis melegedés után lejjebb esik, nem tudom ennek van-e köze a dolgokhoz. Olvasgattam neten a hengerfej problémák jeleit,de...az olajbeöntő sapkán nincs barna-mázgás anyag, nívópálcán a motorolaj nincs elváltozva. Nem fogy az autóból sem az olaj, sem pedig a hűtővíz. Vizet nem melegíti, nem gyenge a motor, azt hiszem fogyasztása is rendben van, illetve a kipufogó sem gőzöl, nincs neki fura illata sem.
Ezek tudatában is egyértelmű, hogy hengerfej probléma, vagy inkább más? Illetve ha hengerfej, akkor csak simán tömítéscsere, vagy repedés-deformáció is lehet a dologban?
Előre is köszönöm!
Félek nagyon, vásárlás óta így is volt mit javítani rajta, és most még jön ez is! :/
Ha se nem buborékol, sem drasztikusan kemény, akkor minden oké vele?
Szia! Nekem "hengerfejes" volt az előző dízelem, s ezt onnan tudtam, hogy 50 km-en 5 liter vizet kellett beleöntenem... Szerintem a hűtőfolyadékot cseréld le,
majd 2-3 naponta ellenőrizd az újat, hogy feketedik-e a piros színű folyadék. Ha vásárláskor nem cserélted le, akkor feltétlenül tedd meg.. Lehet, hogy a hűtőrendszer átmosása is segítség lenne a probléma kiderítéséhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!