Ha foutrol szeretnék kapubejarora parkolni annak mi a helyes menete?
Pl megyek 4-esbe fouton. Es szeretnek beallni a kapubejarora de jonnek mogottem.
Mikor tegyem ki az iranyjelzot? Es hanyasba szoktatok visszavaltani az autot?
Ez most komoly? Hogy tetted te le a jogait?
Irányjelzőt akkor teszel, amikor nem tévesztesz meg vele senkit (pl. ha van előtte egy kereszteződés, akkor a kereszteződés után, nehogy azt higgyék, hogy ott akarsz lekanyarodni). Fokozatból azt választod, amelyikre szükség van. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy jönnek mögötted. Ha tudnak akkor kikerülnek, ha nem akkor meg megvárnak.
De ezek a legalapvetőbb dolgok. Nem is értem miért kérdés ez.
Én ha négyesben mennék, akkor levenném a gázról a lábam, hogy lassuljon az autó. Ha közvetlenül mögöttem jönnek, akkor kicsit fékeznék is, hogy legyen féklámpa.
Legkésőbb akkor indexelnék, amikor a mögöttem jövőt kezdem akadályozni a lassulással, de ha van egy kereszteződés, ahova elvileg bekanyarodhatnék, akkor csak az után. Ahogy 1-es írta.
Nem váltogatnék vissza, csak amikor alacsony a fordulat, kinyomnám a kuplungot, hogy a motor ne rángasson.
Beraknám abba a sebességbe, amivel be tudok kanyarodni. Gondolom 1-es.
És óvatosan beállnék jobbra-balra nézve, hogy minél kevesebb gyalogost üssek el a járdán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!