Mi a helyes sorrend gittelesnel?
Figyelt kérdés
Alapozó, alvazvedo, gitt? V Sarvedo behajtasrol van szó, nem szeretném, ha tovább rohadna. Femre lecsiszolva, de nem vagyok biztos a helyes sorrendbe. Alapozó, alvazvedo, gitt?2021. márc. 28. 16:56
1/13 anonim válasza:
Teljesen fémtiszta felület, korrózió gátló alapozó (pl: Epoxy), gitt (a gitt nedvszívó, így érdemes lezárni mondjuk egy töltő alapozóval) végül alvázvédő.
2/13 A kérdező kommentje:
Okes, köszönöm szépen! Ha esetleg rucsit fujok az alvazvedo helyett az is jó lehet?
2021. márc. 28. 17:53
3/13 anonim válasza:
Az alapozót el lehet hagyni és az alvázvédő helyett elég lehet a sima festés is. Sokkal olcsóbban jössz ki és ugyanúgy nem fog rohadni. Alvázvédőnek csak ott van értelme, ahol meg tud állni a víz. Üreges helyeken.
4/13 A kérdező kommentje:
Van alvazvedom, rucsim, mindenem igazából, :D de lehet igazad van. Viszont a visszahajtas belső felét érdemes lenne akkor be fújni alvazvedovel? Külső oldalra is azer gondoltam a rucsit, hogy a kofelverodes ne kezdje ki nagyon.
2021. márc. 28. 18:00
5/13 anonim válasza:
Vannak olyan gittek, amik tartalmaznak un. korróziógátló anyagot, így a teljesen fém tiszta felületre mehet a gitt, majd telibe Epoxy, rá a rücsi.
6/13 A kérdező kommentje:
De normál gittnel akkor epoxi, gitt, epoxi, rucsi, epoxi, festék. Jól mondom?
2021. márc. 28. 22:58
7/13 anonim válasza:
#1-es #5-ös vagyok
Súlyos. Már olvasatra is troll szagú volt, innentől már biztos.
Fémtiszta felületre Epoxy, gitt, töltő alapozó (ami nem Epoxy) és rá a rücsi. Nem kell a töltő alapozóra szín, minek? A rücsi alatt nem véd semmit, a színe meg nem látszik. Meg egy belső benyúló vékony peremre minek gitt?
8/13 anonim válasza:
Kérdező, valamit nagyon félreértesz. Fémtisztára lecsiszolod. Utána kensz rá gittet, ahol fontos, hogy szép legyen. Aztán ezt lefested. Belülre nem kell gitt, minek, ott nem látja senki. Belülre csak alvázvédő kell, ha meg tud állni a víz. Ha nem tud megállni, akkor azt is elég lefújni.
9/13 anonim válasza:
Illetve ha van alvázvédőd, akkor nem festék, hanem az.
10/13 A kérdező kommentje:
Azért akarok rá gittet tenni, mer ahonnan indul a sarvedo (küszöb végétől) ott szét van hegesztve és nem szép sima, hanem göröngyös. És ez a rész látszik azer elég jól. Rucsire azer akartam valamit fújni, mert az elvileg atengedi a nedvességet. Rosszul tudom? De akkor itt is elvileg elég a gittre az alapozó és arra az alvazvedo.
2021. márc. 29. 00:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!