Mi a helyes sorrend?
Kreszt tanulok es ezt az abrat nem ertem.Normal esetbe bca a sorend de ezt nem fogadja el.Elore is koszi es pls kifejteni.
harmas nem mehet el balra a kanyarodasi szabaly miatt, az egyes viszont nem mehet egyenesen a jobbkez szabaly miatt
viszont a kettes kijohet jobbra ha a harmas balra akar kanyarodni es arra indexel
ha a kettes kijott, akkor elmehet az egyes
vegul a harmas bekanyarodhat
2-1-3
a gyakorlatban ritka ez es egyebkent le is szokott fagyni a jonep, de aztan valaki ugyis elindul, altalaban az akinek kell :D
jobb kéz szabály van érvénybe, utána meg jön az, hogy ki halad egyenesen.
tehát 2-1-3
2-1-3
Jobbra kis ív először, majd kanyarodási szabály.
A gyakorlatban van, hogy a 2. nem fér el a 3. mellett, ilyenkor a jobbkézszabály érvényesül: 3-2-1.
Még nem is láttam a képet, de már szinte biztos voltam benne, hogy egyenrangú útkereszteződés lesz, jobbra kanyarodóval...
A többit már lényegében leírták (a jobbra kanyarodó az első)
2 - 1 - 3
Mivel egyenrangú a kereszteződés, ezért jobbkéz illetve kanyarodási szabály van.
2. Nyilván ő kanyarodhat, hiszen neki senkivel szemben nincsen elsőbbségadási kötelezettsége.
1. Neki jobbkéz szabály van, így el kell engednie a kettest.
3. Neki kanyarodási szabály van, mivel ő vált irányt, ezért elsőbbséget kell adnia egyesnek aki irányváltoztatás nélkül halad tovább.
Nyilván van amikor "lefagy" a rendszer, mert szűk az utca, nem ennyire egyértelmű. Vagy általában ilyen helyzetben mindenki a biztonságra játszik és megvárja, hogy a másik is értelmezze a helyzetet.
Szűk utcákban ahol 1 sávon van a kétirányú forgalom, ott érdemes a sávban szembe jövőre is figyelni. Például 2-es kiengedi a 3-ast, hogy be tudjon kanyarodni.
Ettől a 3-asnak még továbbra is el kell engednie 1-est, de ha hely szűke van, akkor jobb elengedni azt akinek a legkönnyebb kikeveredni a szituációból és onnantól tisztán lehet menni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!