Ilyen kritériumokkal be mernétek vállalni az autó lízingelését?
5 éves autóról van szó, átlagos futásteljesítménnyel. Konkrét típust nem szeretnék megadni, de egy alsó-közép kategóriás dízel autóról van szó, viszonylag alacsony a fenntartási költsége.
Az ára ha nem fillérezünk felfelé kerekítve 4 millió.
Jelenleg 1.8-2 milliót szánnék önerőre, 3 vagy max 4 évig lízingelném.
Jelenleg havi 200 a nettó bérem juttatások nélkül, ami várhatóan nőni fog.
Ezekkel a kritériumokkal te be mernéd vállalni az autó lízingelését?
Néhány fontos tényezőt kihagytál, ha leteszed az önerőt, mennyi biztonsági tartalékod marad? Ugye nem lenulláznád magad? Másrészt nem derül ki, hogy egyedül élsz, pároddal, esetleg mamahotel, illetve saját lakás vagy még albérletet is fizetsz.
Egyébként én a te anyagi helyzetedben biztosan nem, ez nagyon durva túlköltekezés. 5 éves, 4 millióért az egy újonnan 8-9 milliós, inkább középkategóriás autó, szóval mehetnél bőven lejjebb is. Bár szerintem ilyen alacsony bérrel szinte bármely autó drága, de ha mégis, akkor inkább valami 10 év körüli Suzuki Swift, Opel Corsa kategórájú kocsiban gondolkoznék a helyedben. Dízel kisebb fogyasztása amúgy sem fog neked visszajönni, mert ekkora fizetésből nem fogsz tudni sokat menni.
#5 Még a szüleimmel élek. És igen, nem az össz pénzemet lökném be önerőbe, maradna tartalék is.
Dízel azért fontos nekem, mivel napi 100 kilómétert teszek meg munkába és vissza, azt a nettó béren felül fizeti a munkáltató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!