Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes e venni nekem diselt?...

Érdemes e venni nekem diselt? ha 1. Évi max 15alkalommal autópályázok (300km) a többi időt városban max 30km megyek 2. Első autóm lenne 3.nem szerintem így elsőre hogy a gatyám is rámenjen a javításokra Akkor 1.6mpi vagy 1.6 CR-TDI (Max2.0crtdi)

Figyelt kérdés

Miért igen miért nem

És szerintetek ellenék egy 1.6os benzinesben?

2021. máj. 25. 06:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatom így 10 évnyi dieselezés után, hogy évi 15000 nél már megéri. (Sajons az előzőt Tk-ra törték nemrég, hátulról kb 100-120-al fékezés nélkül belém jöttek, egy vészfékezés miatt, mert egy szarvas kiugrott elém.) Egy excelben vezettem minden kiadást ezzel kapcsolatban.

Diesel hiba ~5 év/80000 km alatt egy volt igazából, lendkerék + kuplung 165000Ft, Az éves EGR takarítást magamnak csináltam ami évi 3000 Ft (5x3000 =15000), meg kb 1 óra volt. Ezt leszámítva ami elromlott ez egy benzinesen is megtörtént volna, ahogy a kuplungot kell cserélni rajtuk.

Nekem 140Le/350Nm volt az autóban így fogyasztott 5,7-et, pedig tapostam neki. Az első autóm 1,8 (113le) benzines az ilyen stílusban 10-12 litert evett. 1 hétre kaptam kölcsön egy 12 éves 1.6 benzines 110le-s autót, amíg vettem egy másikat az összetört helyett. Ezt csak közepesen hajtottam, mert gyenge volt meg nem is az enyém, Ez 8,5 litert evett 100 km-en ugyan azon körülmények között (de nem működött a klíma), csak ezzel nem előztem le mindenkit is aki lassabban ment nálam. Nem száguldozok ,de 90 helyett 100-el szoktam menni.

Ez -2,8/100 km --> évi 15000km-nél, 400 ft üzemanyag árral számolva mindent: kb 168000 ft. Ha ezt 5év/80000 km-re nézem, az előző autóm haláláig: kb 896000 Ft, amiből lejönne a lendkerék, meg az egr takarítások. Szóval lazán megspórolt nekem a kocsi 5 év alatt vagy 700000-et! (Ez lehet nagyobb eltérés lett volna, ha ment volna a klíma a kölcsönkapott kocsiba)

(én nem az vagyok aki azt nézi mennyit eszik a kocsi, 1,6 benzinessel el lehet 6 literrel is járkálni... de én le sem kapcsolom a klímát egész évben megy. Az autó szabályozza a működését télen párátlanít, nyáron meg hűt)

2021. máj. 25. 11:35
 12/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

1.6 mpi-vel jobban jársz szerintem. Én hetente megyek a barátnőmhöz 140km-t pályán és még arra is 1.8T-t vettem. Eszeget, de 400-al olcsóbb volt, mint a dízel octavia, és a gatyámat se kellett rá költenem eddig.

2021. máj. 25. 15:12
 13/13 anonim ***** válasza:
mi ez a hülyeség a dízelekkel kapcsolatban? Tök mind1 mekkora távokat mész, akkor is lefog kormosodni, a városi használat meg csak a dpf-nek nem kedvez, azt meg lehet orvosolni hogy havonta egyszer elmész egy hosszabb távra... De a kormot is ki lehet takarítani, amúgy meg a benzineseket is ugyan úgy szerelik dpf szűrővel, sőt, kettőstömegűvel is, nyilván nem a 30 éves autókat. Amúgy ha nincs pénzed autóra, vagy fenntartani, akkor minek akarsz autót? Ez olyan, mint hogy veszel egy playstationt de játékokra már nincs pénzed. Akkor vegyél egy elektromos rollert, az nem romlik el, 30 km hatótávot simán bír, a havi 1 pályázást meg busszal is meg lehet tenni vagy vonattal.
2021. máj. 28. 01:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!