Érdemes e venni nekem diselt? ha 1. Évi max 15alkalommal autópályázok (300km) a többi időt városban max 30km megyek 2. Első autóm lenne 3.nem szerintem így elsőre hogy a gatyám is rámenjen a javításokra Akkor 1.6mpi vagy 1.6 CR-TDI (Max2.0crtdi)
Miért igen miért nem
És szerintetek ellenék egy 1.6os benzinesben?
Saját tapasztalatom így 10 évnyi dieselezés után, hogy évi 15000 nél már megéri. (Sajons az előzőt Tk-ra törték nemrég, hátulról kb 100-120-al fékezés nélkül belém jöttek, egy vészfékezés miatt, mert egy szarvas kiugrott elém.) Egy excelben vezettem minden kiadást ezzel kapcsolatban.
Diesel hiba ~5 év/80000 km alatt egy volt igazából, lendkerék + kuplung 165000Ft, Az éves EGR takarítást magamnak csináltam ami évi 3000 Ft (5x3000 =15000), meg kb 1 óra volt. Ezt leszámítva ami elromlott ez egy benzinesen is megtörtént volna, ahogy a kuplungot kell cserélni rajtuk.
Nekem 140Le/350Nm volt az autóban így fogyasztott 5,7-et, pedig tapostam neki. Az első autóm 1,8 (113le) benzines az ilyen stílusban 10-12 litert evett. 1 hétre kaptam kölcsön egy 12 éves 1.6 benzines 110le-s autót, amíg vettem egy másikat az összetört helyett. Ezt csak közepesen hajtottam, mert gyenge volt meg nem is az enyém, Ez 8,5 litert evett 100 km-en ugyan azon körülmények között (de nem működött a klíma), csak ezzel nem előztem le mindenkit is aki lassabban ment nálam. Nem száguldozok ,de 90 helyett 100-el szoktam menni.
Ez -2,8/100 km --> évi 15000km-nél, 400 ft üzemanyag árral számolva mindent: kb 168000 ft. Ha ezt 5év/80000 km-re nézem, az előző autóm haláláig: kb 896000 Ft, amiből lejönne a lendkerék, meg az egr takarítások. Szóval lazán megspórolt nekem a kocsi 5 év alatt vagy 700000-et! (Ez lehet nagyobb eltérés lett volna, ha ment volna a klíma a kölcsönkapott kocsiba)
(én nem az vagyok aki azt nézi mennyit eszik a kocsi, 1,6 benzinessel el lehet 6 literrel is járkálni... de én le sem kapcsolom a klímát egész évben megy. Az autó szabályozza a működését télen párátlanít, nyáron meg hűt)
3-as vagyok
1.6 mpi-vel jobban jársz szerintem. Én hetente megyek a barátnőmhöz 140km-t pályán és még arra is 1.8T-t vettem. Eszeget, de 400-al olcsóbb volt, mint a dízel octavia, és a gatyámat se kellett rá költenem eddig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!