Érdemes e venni nekem diselt? ha 1. Évi max 15alkalommal autópályázok (300km) a többi időt városban max 30km megyek 2. Első autóm lenne 3.nem szerintem így elsőre hogy a gatyám is rámenjen a javításokra Akkor 1.6mpi vagy 1.6 CR-TDI (Max2.0crtdi)
Miért igen miért nem
És szerintetek ellenék egy 1.6os benzinesben?
nem
diesel csak akkor éri meg, ha nagyon sokat autozol és főleg autópályán
évi 30 ezer kilométer alatt tuti nem éri meg a diesel, (amugy hosszabb távon sehogy sem éri mega diesel, ahogy öregszik egyre többet és gyakrabban kell rá költeni)
Szerintem megéri. Én évente talán 10ezret megyek, mégis megvettem a dízelt, és kiszámoltam hogy 100 ezer forintot spórolok évente ahhoz képest, mintha ugyan ebből a tipusból egy hasonló teljesítményű benzinesem lenne
Egyébként a dízel se lesz pénztemető, ha jót választunk és úgy normálisan van használva akkor nem nyírja ki a rövidutas használat se. Az 1.6 CRTDI pedig egy kifejezetten jó motor.
a 6 os nagy penge:)
100 ezret spórol 10 ezer kilóméteren
Azért ezt levezethetnéd számadatokkal...:D
Kérdező látod, pont az ilyen hülyék miatt van ennyi diesel autó nálunk:D
Alapból kb 10-15% al drágább egy diesel motorral szerelt azonos tipusu autó... Drágább a karbantartása, egyedűl a fogyazstás az amin lehet sporolni, mert mondjuk az 1.6 benzin vegyesen fogyaszt 7 litert, addig a diesel meg 5-6 litert
Igen ám, de rövid utakon a diesel motor gyorsan amortizálódik, és nagyon drága ám a javítás
A diesel autó az igazság szerint csak munkaautóknál éri meg
Olyan felhazsnálás esetén amikor sokat mész a munkához kötötten, és időben lecseréled másik újra
magán embernek gazadaságosági alapon sose éri mega diesel a benzineshez képest.
Amugy kérdező....
Vegyél inkább akkor már egy benzines/hibrid autót!
A 6 osra meg ne is figyelj me hülye szegény:D
Toyota prius már van másfél misiért....
Én a helyedben vennék egy olyat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!