Előfordult-e már valakivel olyan helyzet, amikor a lemerülőfélben lévő elektromos autóhoz nem sikerült a közelben szabad töltőt találnia, és emiatt kellemetlen helyzetbe került?
Figyelt kérdés
Mi a teendő az ilyen helyzetben? Nincs elektromos autóm, de érdekel a téma, és gondolom az országban még mindig van mit fejleszteni az elektromos töltőhálózat kiépítettségén. Egyre több elektromos járművet, így autót is látok az közutakon. Nyilván nagy előnyük, hogy otthon is tölthetőek, de gondolom előfordulhat olyan helyzet is, amikor az ember egy hosszabb útra elindulva út közben azonban azzal kénytelen szembesülni, hogy kifogyóban van az üzemanyag, és hiába ér töltő közelébe, azt sajnos valaki más már használja - ki tudja, még mennyi ideig. (Nem értek a témához, ezért is tettem fel a kérdést. Megköszönöm, ha a sárdobálós, és különböző jelzőkkel tarkított megjegyzéseket mellőznétek. Köszönöm.)2021. máj. 19. 13:33
11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, különösen az utolsó két választ. Meggyőző volt. 8-as: nem vitázni jöttem ide, hanem pusztán feltettem egy kérdést. Érdekelnek az elektromos autók, és eszembe jutott egy ezzel kapcsolatos témakör, ami foglalkoztatott. Próbálok minél többet megtudni róluk, mert szerintem az elektromos közlekedésben van a jövő, és nagy álmom, hogy egyszer oda jutok (anyagilag és persze HA előtte sikerül megszereznem a jogosítványt is/mert nem biztos, hogy sikerül/), akkor egy szép napon talán még én is elektromos autó tulaj lehetek. Nagy álmom pl. egy BMW i3-mas.
2021. máj. 19. 16:16
12/16 anonim válasza:
Az eddigiekhez hozzátenném, hogy van olyan alkalmazás telefonra, amiben lehet látni, hogy melyik töltő foglalt, vagy szabad épp, és le is lehet foglalni, amíg oda nem érsz.
13/16 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy akár előre is le lehet foglalni egy adott töltőpontot. A foglalás ilyenkor azt jelenti, hogy a applikációban regisztrált adataimat megkapja a kiválasztott töltőpont, és a lefoglalt időpontban más felhasználónak nem enged át a töltési jogosultságot, vagy csak maga a térkép jeleníti meg "foglaltkén" az adott töltőpontot a többi felhasználó számára?
2021. szept. 16. 11:18
14/16 A kérdező kommentje:
Helyesírási hibák javítva, tehát még egyszer:
Nem tudtam, hogy akár előre is le lehet foglalni egy adott töltőpontot. A foglalás ilyenkor azt jelenti, hogy az applikációban a regisztrált adataimat megkapja az általam kiválasztott töltőpont, és a lefoglalt időpontra más felhasználónak nem adja meg a töltési jogosultságot, vagy ennyire azért mégsem összetett a dolog, vagyis ilyenkor csak a térképen jelenítődik meg foglaltként az adott töltőpont a többi felhasználó számára?
2021. szept. 16. 11:25
15/16 anonim válasza:
Én leginkább csak céges töltőt használok, közterületit nem. De sok helyen alapból egy alkalmazásból lehet csak elindítani a töltést, előzetes regisztráció meg bankkártya adatok megadása után. Ha ebben az alkalmazásban be van foglalva a töltő, más nem fog tudni tölteni.
16/16 A kérdező kommentje:
Okos megoldás, nagyon tetszik - és köszönöm szépen a választ!
2021. szept. 16. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!