Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ajánlanátok első nagymotor...

Mit ajánlanátok első nagymotornak?

Figyelt kérdés
190cm magas vagyok 90kg. Egy olyan motor kéne aminek kényelmes az üléspozíciója akár egy hosszabb túra során is. Legyen kezes de ha előzni kell vagy kicsit sportosabban akarok járni vele akkor legyen benne elég nyomaték. És a naked motorokat részesítem előnyben.

2021. ápr. 26. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is hasonló paraméterekkel vagyok megáldva (197 cm 86 kg). Első nagymotor, azaz volt már motorod? Milyenek és kb hány km-re? Milyen árban gondolkodsz? Nem tudom, milyen hosszú a femurod meg tibiád, de ha olyasmi, mint az enyém, akkor a legtöbb hagyományos naked motoron nem lesz kényelmes az üléspozíció, főleg nem egy hosszabb túrán (mi sázmít hosszabb túrának nálad?). Nekem pl az SV650 is halálosan kényelmetlen volt emiatt. Válaszolsz kérlek a kérdéseimre, megpróbálok segíteni.
2021. ápr. 26. 12:49
 2/13 A kérdező kommentje:

Eddig egy 400as Ninja motorom volt kb. 6000km-t tettem bele.

A pénztárcám maximum 850ezer forintot enged meg motorra. Ezt a motort legalább 5 évig meg akarom majd tartani, túrák alatt 500 km távokra gondolok.

2021. ápr. 26. 13:00
 3/13 anonim ***** válasza:

Esetleg egy Yamaha TDM850 (4TX). Nem teljesen naked, félig idomos, túrásabb kinézetű motor, de a mi magasságunkkal ez elég jó kompromisszum lehet esetleg. Nekem TDM900A van, használtam ingázáshoz, Budapesten futárkodáshoz, 3000 km-es túrákhoz utassal, mindent tud, amit szeretnél, illetve az árba is passzolhat. Alapvetően megbízható, kuplunggal szokott lenni nyű, azért javaslom a 4TX, faceliftes változatot, ott sokkal jobb elvileg. Alacsonyabb fordulaton viszonylag kezes (azalatt rángat), de magasabb fordulatnál előjön egy kis sportosság és azért van ott nyomaték előzéshez bőven. Viszont sajnos a 850-es még relatíve nehéz, a 900-asnál módosítottak (többek között) a vázon és könnyebb lett 8 kg-mal. Viszont azért van benne annyi, hogy meg tudd tartani 5 évig bőven. Nekem egy 650es túraenduró után jött a 900-as TDM és 2018 óta megvan, abszolút nem éreztem soha, hogy kevés lenne. Bőven elég mindenre, de cserébe a súly nem száll el 280 kilóig, mint mondjuk egy r1250gsa esetén.

Ha tényleg a naked a lényeg, esetleg egy Kawasaki Z750, ami még belefér a büdzsébe és kőkemény naked. Az egyik fórumozónak itt a gyakorin volt ilyenje, hátha majd válaszol. Én még sose ültem rajta, de külföldi fórumokon már többször megkérdezték és több hasonlóan magas ember pozitívan nyilatkozott róla. Az viszont sportosabb, mint a TDM, magasabb LE-t lehet kicsalni belőle, de magasabbig kell elpörgetni, a TDM-nek 8 ezer környékén van a tiltás, a Z750 meg a max erőt 10 ezer fölött adja le, ott viszont több LE van, mint a TDM-nek, cserébe kevesebb a nyomaték az aljhától a tetejéig (általában cc-től függ a max nyomaték). Ezáltal normál fordulaton egy TDM-nél valamivel kezesebb motor van, magasabb fordulaton viszont előbújik belőle egy teljesen más karakter. Kicsit ilyen 2 az 1-ben karakter. Mindkettő jó lehet, a TDM850 inkább túrásabb, utassal jobb lehet. A Z750-nel is lehet túrázni, akár utassal is, de nem lesz annyira kényelmes az utasnak, de neked se.

Most így hirtelen ez a 2 jutott az eszembe, ami megfelel nagyjából az elvárásoknak és 190 centivel kényelmes lehet.

2021. ápr. 26. 13:21
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ nagyon hasznos volt! Már ki is néztem egy TDM850et használtautón :)
2021. ápr. 26. 14:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Örülök neki, szerintem nem fogsz csalódni, hacsak nem fogsz ki valami lepukkantabb darabot. Esetleg lépj be a magyar TDM-es facebook csoportba és nézelődj ott is, eléggé sokszor le lettek írva a sztenderd típushibák, egyebek. Ha budapesti szerviz kell, akkor Kozma Tamás (KozmaX), neki 900-as volt és valószínűleg itthon ő ismeri a típust a legjobban a szerelők közül.
2021. ápr. 26. 15:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi mégegyszer, ez nagy segítség volt nekem.
2021. ápr. 26. 15:32
 7/13 anonim ***** válasza:
(annyit még hadd nyomatékosítsak, hogy a TDM850 inkább túramotor, nem annyira naked. Alapvetően ilyen mindenes unicorn, túrázásra kihegyezve. De láttam már endúrósítva meg sportmotorosítva is.)
2021. ápr. 26. 15:32
 8/13 Brandon41 ***** válasza:
KTM 690 Duke játszhat? Bár hosszú távon az 1 hengeres mivolta miatt lehet nem lesz olyan kényelmes. De sportosnak mindenféle képpen sportos.
2021. szept. 28. 21:15
 9/13 anonim ***** válasza:
KTM 690 Duke egyáltalán nem sportos, meg a büdzsébe se fér bele, valamint ő meg nem fér el rajta valszeg.
2021. szept. 28. 21:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Amúgy végül mit vettél? :)
2021. okt. 16. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!