Nagyon nagy hátrányom származik ebből? :S ( sztem azért igen)
17/L vagyok és szeretnék nagymotorra vizsgázni (én már ebben az évbe el akarnám kezdeni, csak anya mondta h sok a lesz a sulival együtt és rá ér) ez nem lenne gond mert igaza van =]
Csak vannak pár gondjaim :S
alacsony termetű vok 145cm és hát ugye nagymotorra azért magasnak kellene lenni :S és ha pl azért le érne a lábam attól engednének vizsgázni vagy nem ?:s nem akarok nagyon nagy motorra még sztem 600-ra se csak azért h mégse robogóm legyen meg simson hanem olyan cross szerűség :)
tapasztalt motorosok írjanak ha lehet ne (már bocsi) kis 14 éves taknyok akik bele se szagoltak és ha vmi oktató olvasná akk az még jobb lenne :)
Ja és h helyenként változik a vizsga díj vagy ez meg szabott h mennyi ? köszi
Szia! A "kis 14 éves taknyok" nem biztos, hogy örülnek az ilyen megszólításuknak tekintve, hogy te is voltál az...talán kulturáltabban is kérhetted volna, hogy csak hozzáértők szóljanak hozzá.
Laci
Ha a lábad leér nyugottan vizsgázhatsz, a cross jellegű motor nem feltétlenül ajánlom neked mivel annak még magasabb a magassága, hogy terepen ne üljön fel.Vannak olyan gyorsasági gépek amik jól mennek és nem is annyira magasak. pl Kawasaki ZXR 250. Ennek állítható a magassága (hátsó rugóval) És végre is 200km/h eléri, szerintem az egy jó választás lenne. Persze nézzél körül motorszalonokba, majd interneten, ha már venni is akarsz motort. A vizsgadíjjak nincsenek megszabva de lehet, hogy megéri picivel többért vizsgázni mert akkor biztosabb, hogy átmész. (Mert ha olcsóbb helyre mész akkor addig buktatnak amíg a különbözetet is kifizettetik veled.) Nagymotorra a jogosítvány, hogy szeretnéd letenni?
A ra úgy lehet, hogy A1 el 2 év rutin vagy 21 éves korodban. Remélem segítettem. 18/F
Szerintem ha még "csak" 17 vagy és tényleg ilyen alacsony , kezd A1-el. Én is 16 évesen tettem le és nem volt semmilyen előjogsim. Sok helyen Honda cg 125-el lehet vizsgázni és ez viszonylag kismotor (kisembereknek tökéletes). én 180 cm magas vagyok és olykor úgy éreztem mintha mini pocketen ülnék.:) Ha megszoktad a 125 -öst és érzed a motort , merészkedsz vele szerintem csak akkor ülj fel 400-600 -as gépekre. És így lépcsőzetesen végigmész. Elsőnek egy A1-es jogosítvánnyal rendelkezőnek is sok lenne a 600-as. Elsőbb tanulj 125-öson (MAXIMUM ) és ha már érzed a súlyt és az erőt akkor mehet feljebb a lépcső.
Ha "cross szerűséget" akarsz , akkor ajánlom a supermotót. Városban használhatod, alacsony( márakinek ) és abból mondjuk egy 450-es gép sokmindenre képes.
Ez az én szerény véleményem erről , de ezt így ésszerű csinálni.
A vizsgadíj az úgy tudom minden helyen egyezik. De a forgalom vezetés ára nem. Minden suliban más más árak lehetnek. Nyáron van motorosok számára akció, kedvezmény.
Sok szerencsét :) Széles utat!
1-nek akinek nem inge ne vegye magára azt is csak azárt írtam mert elég sok mindenkibe bele kötnek ilyen 14 évesek és a témához nincs is semmi közük meg alapból bennem van h biztos meg szól majd vki... hát tessék te már el nyerted ezt a díjat (Y)(Y) ;)
a többinek köszönöm :) am nem is akarom még 600-ra se vizsgázni mert tudom h kicsi vok és hát nekem életem végéig elég lenne a 125-ös :) ha le érne a lábam xD de rem növök még mert sztem anyum így h suliba vok nem hiszem h engedi majd :S:S:S és persze nekem nem kell ilyen 1000-sek meg ilyenek csak 2 -en lehessen vele menni :) meg a gyorsaság se számítana :) mert a barátom mögött azért eléggé féltem eleinte xD de majd hozzá szoknék :) am barátom mondta h Japánba elv olyan van ha 8 vagy 15 éves akármennyi idős gyerek feltudja állítani a motrot akk már vizsgázhat O.o mert h elv vmi olyan is van h fel is kell állítani :S én nem tom :D
ja am h így vissza olvastam "kedves" első sztem ott van a szó elején h BOCSI ha nem vetted volna figyelembe ;)
am azért írtam úgy h taknyok mert sztem nem csak az én városomba van az h eléggé el vannak szállva maguktól 12-től már és a 14 éves "kis taknyok" nagy mellénnyel járnak hol ott sztem semmi dolguk nincs mert anya apa meg vesz nekik mindent neki csak tanulni kell és a discóba meg több festék van rajtuk mint egy 3 emeletesen alig van rajtuk vmi és ott rázzák magukat a 20-on éves pasiknak...már bocsi de sztem az ilyen viselkedés egy 20-on évesnek se való de az még ink elviselhetőbb mint egy 14 éves... nem azt írtam h mindenki.
Mert vannak téll rendes 14 évesek akik ha buliznak is van rajtuk ruha és nem rázzák szét magukat
Pl: itt van ez a 16 éves aki írt, írt és szépen meg fogalmazva sokat segített... pedig a városomba van sok 16 éves aki már szét szívta az agyát meg k.vának öltözik majdnem... és ő még is rendes választ adott veled ellentétbe akit nem tom h hány éves de biztos elmúlt 14 ,és igen én is voltam 14 más is lesz, volt és ennyi
12:56-nek
Mondjuk jogos,mert biztos van vagy 200kg xD asszem tán a 600-sok vhogy akörül vannak xD és azért elég ciki lenne ha vél elesik és ott szenved xD Pl. én egyszer még régebben motoroztam egy pappal és láttuk h az árokba van egy rendőr ilyen kis robogós motorral és nem bírta ki húzni xD a pap segített neki :D de mondjuk sár is volt szal lehet h azért nem ment neki :D
és Japánba hallottam h egy 8 éves felbírta állítani :S hát van erő benne xD bár lehet h kicsit ki volt szinezve... bár tőlük nem kell mit várni xD
12:58 vagyok. 16 évesen tettem le a jogsit a1-re most 17 múltam :) Amúgy az én 125-ösöm teletankolva 155 kg asszem.
De nincs középsztender.
Egyébként a kuplungolás megy?
Ja és ha személyt is akarsz vinni akkor ne nagyon supermoto mert szétvágja a hátsótokat. :)
(Csak utánna írtad hogy személyt is akarsz vinni )
Helo.
Nekem az oktatóm azt mondta h az vizsgázhat aki biztonságosan megtudja tartani a motort... Biztos van olyan amiről leér a lábad =) Akorl.-ra rakd le ha már csak jövőre akarod lerakni arra mehetsz 18 évesen és 25kwig bármekkora motort vezethetsz. :) Enduro&Cross kilőve azok téll nagyon magasok ( nekem túra enduro van 185cm vagyok de nem ér le teljesen a lábam. Kb 140kg a motor...)Kezdésnek vmi utcait v sportot vegyél. MZ etz 125 ( jó most mindenki leszól h óó öreg sz*r stb de már 100ezerért príma darabokat lehet venni és igénytelen, alkatrész rogyásig fillérekért... és sztem egy ilyen MZ [link] sokkal szeb mint egy 125ös CBR... 250esek közül kawasaki zxr 250, suzuki gsf 250 ( csak ezeket pörgetni kell eléggé h menjenek...)
17 F Sok Sikert & Széles utat!! ( Végre egy újabb motoros csaj jeeeee) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!