Budapesten futàrként megállhatok olyan helyen, ahol amugy autó nem parkolhat?
Ha nincs se megkülönböztető jelzésed (kék villogó), se figyelmeztető jelzésed (sárga villogó), akkor szinte semmilyen többletjogod nincs. Annyi, hogy rakodóhelyen parkolhatsz.
De ez amúgy tök logikus, az, hogy te pénzért szállítasz valamit miért jogosítana fel arra, hogy akadályozd a forgalmat vagy épp balesetveszélyt okozz egy szabálytalan parkolással?
#5: Szerintem az, hogy nem a címzett ajtajában talál valaki parkolóhelyet az nem azt jelenti, hogy "munka végzése érdekében elkerülhetetlen", megállnia vészvillogóval bárhol csak úgy, mert az kényelmesebb.
Ráadásul ehhez eleve figyelmeztető jelzés kell, aminek meg a forgalmiba be kell legyen jegyezve
Én is futár vagyok és nem állhatunk meg bárhol, csak ahol amúgy. Ugyanúgy magánszemélynek minősülünk. Az, hogy beállhatunk néhány rakodóhelyre (pl mammut meg Allee) csak a jófejségüknek és megértésüknek köszönhető.
Többek között ezért keresnek az autós futároknál kb 2-szer jobban a robogós meg motoros futárok. Ezért tolom én is motorral. Még úgy is megéri, hogy 900 köbcenti.
Úgy állj meg, ahogy minden más halandó ember, szabályosan. Vagy intéztess sárga villogót a kocsira.
Minden munkának megvan a maga nehézsége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!