Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől kattoghat az autóm?

Mitől kattoghat az autóm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég lett meg a jogosítványom és a szüleimtől kaptam 2003-as Nissan Micrat. Jó állapotban volt, egy hónapig nem volt vele semmi probléma. Utána viszont minden is baj lett :D

Először elromlott a lámpa (sehogy se tudtuk újra megcsinálni), nekem tolattak amikor parkoltam és behorpadt, végül pedig egyik pillanatról a másikra el kezdett kattogni a motor.

Semennyire sem értek az autókhoz, kb a színét tudom megállapítani. Úgy volt hogy viszem szervizbe de az úton meg hangosabb lett a kattogás, ezért visszafordultam.

Két kérdésem lenne.

Egyrészt, mitől lehet a kattogas?

Kettő, hogy a kattogás van annyira veszelyes hogy ne tudjam elvinni szervizbe?

Előre is köszönöm :(

2021. ápr. 4. 12:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiből nincs az az isten aki megmondja, de szerintem tréleren vidd szerelőhöz, az a tuti.
2021. ápr. 4. 12:20
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
Ez így nagyon nehéz. Biztos, hogy a motor kattog? Ha nagyon hangos, fémes kattogás, surlódást hallasz, akkor a kerekeknél, a felni és féktárcsa mögött található porvédő lemez beleér a féktárcsába. Ezt könnyű javítani, még le sem kell szedni a kereket. Egyszerűen egy hosszú csavarhúzóval el kell nyomni a féktárcsától.
2021. ápr. 4. 12:22
 3/15 anonim ***** válasza:

Még ő sem tudja, hogy mit hall, ezért nem írtam tippeket. Lehet egy bagatel piti dologtól, a kikönyökölt motorig bármi. Ezért javasoltam a trélert, mert a kérdező legalább beismeri, hogy lövése sincs az autókhoz, így nem áll neki otthon, hanem szerelőre bízza.

Ha tréleren viteti, biztos hogy nem okoz nagyobb kárt a mostaninál.

2021. ápr. 4. 12:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Mikor kattog?

Ha jár a motor helybe, vagy csak ha mész?

Alapjáraton vagy mindig? Fordulatszám emelésével gyorsul a kattogás?

Milyen kattogás?

2021. ápr. 4. 12:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha már úton voltál a szervizbe , minek fordultál vissza , akkor már kibirta volna odáig is.
2021. ápr. 4. 12:46
 6/15 A kérdező kommentje:

Lehet kezdhettem bolna ezzel is, de itt van videó arról hogy milyen hangja van az autónak

[link]

2021. ápr. 4. 13:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Ezt hol vetted fel? Mármint hol állva?
2021. ápr. 4. 14:23
 8/15 anonim ***** válasza:
Mármint a kocsi melyik részén?
2021. ápr. 4. 14:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Van benne olaj? Tudod mit inkább vidd szerelőhöz, mert ezt is el lehet rontani. Láttam már olyat, hogy fagyállót töltöttek a motorba...
2021. ápr. 4. 16:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Olajt nézd meg tényleg van e benne elég. Leállított motornál, mikor már állt egy 20-30p-t
2021. ápr. 4. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!