Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen nyomatékkulcsot vegyek...

Milyen nyomatékkulcsot vegyek az autómhoz?

Figyelt kérdés

Amit nem értek, az, az, hogy a nyomatékkulcsoknál a befogásnál különböző méretek vannak feltüntetve mint például:1/2, 1/4, 3/4, 3/8

Viszont én a 19-es kulcsal tudom meghúzni az autóm kerekein a csavarokat. Akkor melyik nyomaték kulcs lesz jó nekem?

2021. ápr. 4. 10:33
1 2
 11/13 Beviz Elek ***** válasza:

Értem, írtad hogy a kerékhez kell, de kicsit luxus csak az évi 2 kerékcsere miatt 15-20ezerért nyomatékkulcsot venni, úgy vegyed hogy másra is jó legyen.

A 3/8" kb 10-120NM-t tud, a 1/2" pedig mint látható 40-210NM környékét. Melyik fedi le jobban az igényeidet, melyiket tudnád több dologra használni? A 120-210NM tartományra lenne többször szükseged vagy a 10-40NM tartományra?

Ha tökig meghúzol egy lengőkar csavart az jó lesz, nem a világ vége ha nem pontos a nyomaték, de egy szelepfedélnél nem árt a pontosság hogy az olajat se eressze ki, de a menetet se rontsd el.

2021. ápr. 4. 11:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Persze igazad van.

De én kifejezetten kerékcseréhez vettem.

2021. ápr. 4. 12:01
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a válaszaid alapján nem sokat értesz a szerszámokhoz. Ha csak kerékcsavart akarsz húzgálni, arra nem vennék drága márkás precíz nyomatékkulcsot. Egy Lidl/Aldiban kapható 1/2"-os nyomatékkulcs neked teljesen megfelel. Pár ezer forint, általában van a csomagban hozzá 17, 19, 21-es fej. Ha a kerékcsavart nem 108Nm-re, hanem 110, vagy 105-re húzza meg a valóságban semmi baj nem történik.
2021. ápr. 4. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!