Milyen nyomatékkulcsot vegyek az autómhoz?
Amit nem értek, az, az, hogy a nyomatékkulcsoknál a befogásnál különböző méretek vannak feltüntetve mint például:1/2, 1/4, 3/4, 3/8
Viszont én a 19-es kulcsal tudom meghúzni az autóm kerekein a csavarokat. Akkor melyik nyomaték kulcs lesz jó nekem?
1/4" 6.35mm
3/8" 9.53mm
1/2" 12.7mm
Előszöris azt kellene kitalálnod hogy milyen meghúzási nyomatékot kellene tudjon a kulcs. Leginkább a motoralkatrészeknél kell odafigyelni a nyomatékra, én általános otthoni szerelgetésre 10-120NM környékit vennék, ezek pedig 3/8" méretűek. Gondolom kamiont, tankot nem szerelsz.
Én ezután vennék megfelelő méretű fejet rá, gondolom nem először veszel akciós gumit és utána keresel hozzá autót amire passzol.
Lidlis 1/2" van nagyjából a kilences által írt paraméterekkel és tökéletes.
Egy hibája van, hogy balmenetes csavart nem lehet vele nyomatékra húzni. Átlagos felhasználónak ez nem valószínű, hogy problémát okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!