Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nettó 250-ből fenntartható...

Nettó 250-ből fenntartható egy új autó?

Figyelt kérdés
Mondjuk valaki örököl egy lakást, nincs rá szüksége (mert van sajátja és azon felül még 1 kiadva), eladja és vesz egy középkategóriás autót, (pl. egy készleten ragadt Opel J/K Astra, VW Golf 8, KIA Ceed, Ford Focus stb.) azt ennyi pénzből fenn lehet tartani?
2021. ápr. 3. 13:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
A lényeg lemaradt, mennyi a kiadásod? Mennyi marad hó végén, amit tudsz nélkülözni és mehet a kocsira?
2021. ápr. 3. 16:36
 12/30 anonim ***** válasza:
60%
Nettó 250 a fizetésed összesen, vagy ennyi csak a kocsira van?
2021. ápr. 3. 17:34
 13/30 anonim ***** válasza:
40%
#5: Leírta a kérdező, hogy van pénze egy összegben megvenni a lakás eladásából. Ezzel gyakorlatilag a 100 %-os értékvesztést egyben kifizeti, utána nem kell vele számolni. Értékvesztést csak akkor kell számolni költségként, ha a vételárat (hitel törlesztőt, lízingdíjat stb.) nem veszed figyelembe. Olyan nincs, hogy veszel egy autót 3 millióért (ezt költségnek veszed) aztán 5 év múlva eladod 1 millióért (költségnek veszed a 2 milliós értékvesztést) és akkor 5 millióba került az autó a fenntartáson kívül.
2021. ápr. 3. 17:37
 14/30 anonim ***** válasza:
60%
Értem, amit írsz, hogy már az elején kifizette a teljes értékvesztést. Mégis brutális látni, ahogy apad az autód értéke napról napra, amikor az az összeg pénzt is termelhetne. Nem tudom mennyi egy új astra most, vegyünk 5 milliót. 4 év után a felét éri, havi átlag 50 ezret veszít az árából, + üzemanyag, adók, szerviz, stb. költségek. A végére kijön, hogy durván 2 hetet a hónapból csak az autódért dolgoztál. Új kocsival kezdődik elölről ez az ördögi kör.
2021. ápr. 3. 18:36
 15/30 anonim ***** válasza:

#14: mondjuk ez már rég nem igaz, hogy 4 éves korára a felét eri, max a túlárazott "prémium" autókra.

De ettől fuggetlenül igazad van abban, hogy az értékvesztéssel mindig számolni kell.

Én ezért is írtam konkrét számokat. Én csak a számokban hiszek.

2021. ápr. 3. 19:03
 16/30 anonim ***** válasza:

Sajnos még mindig igaz.

[link]

2021. ápr. 3. 20:43
 17/30 anonim ***** válasza:

#16: ez nem tudom mikori ábra, de jelenleg az 1 éves Suzukik ugyanannyiba kerülnek, mint az új.

Meg ugye nem mindegy hogy a tipikus flottaautóba évente 50+e km gyűlik, az átlagos magánhasznalat meg még mindig 10e/év.

2021. ápr. 3. 20:59
 18/30 anonim ***** válasza:

jaaaa bazz az eurotax feliratot nem láttam.

Ez a biztosítók kitalációja az "amortizációra", hogy ne kelljen kifizetni a kárt.

2021. ápr. 3. 21:01
 19/30 anonim ***** válasza:
Tökmindegy hogy hogy fizeti ki az értékvesztést azzal attól még számolni kell
2021. ápr. 3. 22:14
 20/30 anonim ***** válasza:
40%
#19: Számolni valóban kell, de akkor nem havi 250 van rá a kérdezőnek. Az autó teljes ára megvan az örökségből. Fogjuk fel úgy, hogy azt a fizetésén kívül már meglévő pénzt havi részletekben fizeti be az értékvesztésre 5 év alatt. Ez a havi 250 ezres keretet nem érinti, azon felül áll rendelkezésére az összeg.
2021. ápr. 3. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!