Meddig bejáratós egy új autó motorja?
Figyelt kérdés
2021. jan. 13. 19:55
2/10 D. Brasco válasza:
A mostaniaknál már nem kell bejáratni
3/10 anonim válasza:
Nekem úgy írta, hogy 1500 km-ig nem szabad 2500 rpm fölé forgatni és a maximális teljesítményét 6000 km után éri el. (2020-as Dacia Duster)
De minden típusnál más lehet.
4/10 anonim válasza:
kövesd a gépkönyv előírását. amúgy nem kell bejáratni, ezeknek már jó az illesztésük, jó anyagból vannak.
ha azonnal kellene a kocsi nagy sebességgel, akkor cserélj olajat, és 0W20-at tölts bele...azzal nem tudod széthajtani
5/10 anonim válasza:
Normális esetben meg azért az első 5000 kilométert mindig illik kíméletesen használni.
6/10 anonim válasza:
Mit akarsz kímélni az autón, amikor még a gyárban vegighajtják mindegyiket a járatokabinokban.
(Arrol nem is beszélve, hogy az autómozgatók mennyire tapossák nekik gyáron belül.)
7/10 anonim válasza:
Saját szubjektív elhatározásom, nem kinyilatkoztatás, nincs kőbe vésve, csak ahogy én csináltam, mert így láttam jónak: Az első 5000km-en nem gyorsítottam intenzíven, gázpedált is csak legfeljebb fél gázig nyomtam. Majd kapott egy köztes olajcserét. Utána használtam normál módon.
8/10 anonim válasza:
#3 szkenneld már be a leírásnak azt a lapját, amelyik ezt írta!
Ha csak nem valami szoci csodát vettél, és megőrizték az eredeti használati utasítását...
9/10 anonim válasza:
minden autónál más, de általánosságban 1000 km reális, addig 2000-2500 akkal menj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!