A Tesla modellek(X,Y,S,3) miben különböznek, milyen sajátosságaik vannak? Hogyan lehet őket sorrendbe rakni(akár ár, vagy teljesítmény, hatótáv szempontjából)
A töltők száma évente minimum háromszorozódik.
Itt a mi környékünkön 50 km-es körzetben megnéztem, van vagy húsz, annak a kétharmada már 50 kW feletti.
Nekem spec röhögve elég lenne.
Csak a pénzem nem az egy elektromos autóra.
Mire elég lesz, lesz elég töltés is mindenhol.
Kis lábjegyzetet szúrjunk be: Az átlagos elektromos autóknál valóban előkészülettel jár a töltés megtervezése, bár ez ugye csak hosszabb utakra érvényes mert a rendszeresen járt környéket úgyis gyorsan megtanulod. A Teslába beülsz fogalmatlanul, beírod a célodat és megtervezi neked az utat hogy hol, mennyi ideig tölts és mindehhez semmire nincs szükseged mert a töltő kommunikál az autóval tehát csak bedugod és automatikusan kezdi a töltést.
Ettől függetlenül más elektromosban is jól érezném magam, túlélném ha applikációval/tokennel kell töltést indítani.
Ha direkt azt keresed hogy miért nem jó akkor természetesen megállhatsz ott ahol nincs töltő, de ugyanezzel az erővel ott is ahol van. Ha rádjön a nyújtózkodás akkor csak berántod a kézit és megállsz az autópálya közepén vagy elmész egy parkolóig? Naugye...
Megértem ha néha várni kell, megértem hogy hosszú utakra jobb egy benzin/dízel, de a benzinessel/dízelessel havi 1-2 alkalommal megállsz tankolni (néha sorban is állsz). Az elektromost évi 350 nap csak otthon leveszed a töltőről, a 2 hetes szabadság alatt pedig oda-vissza megállsz néhány alkalommal egy gyors töltésre. Ha kiszámolod akkor éves szinten több időt veszítesz a tankolással.
Én úgy gondoltam hogy az egyik autót lecserélném elektromosra a másik maradna benzines, de a Tesla annyira bejött, annyival másabb elektromossal közlekedni hogy először az egyiket jó eséllyel egy ronda béka-Leafre (igen, ennyire...) fogom cserélni, később ha lesz lehetőségem akkor a másikat pedig egy olyan járgányra ami legalább 300km-t elmegy, családilag mindenki benne van hogy az Anglia-Magyarországot elektromossal csináljuk. Egy Model Y lenne a nagy álom
Én a használtpiacot nézegetem, hátha...de a 250+ km hatótávok még rohadt drágák mindenből.
Istenigazából nálam az év 99%-ában elég lenne egy 100-150-es hatótáv is, 70%-ában még a 100 is, de nem szeretek falakba ütközni a lehetőségek terén, inkább kicsit nagyobban gondolkodom.
Sebaj, majd a lottóötös megoldja. Veszem is a Model S-t.....Khm, mégsem. Polestar 2 lesz az.
Nem, mégsem.
Peugeot E-Legend...
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!