Mire számítsak, érdemes lenne?
2 millió forint alatt / körüli, hibrid autó vételén agyalok, de egyelőre csak számolgatok.
Bejárásra kapunk támogatást 9 + 15 forintot / km, húsz munkanapos hónapban pár ezer híján tulajdonképpen fedezné a hiteltörlesztőt, igaz, 60 hónapos kifutással számolva. De ha adódik gyűjtött pénz, előtörleszteni is lehetne.
Többe kerülne a kocsi a végén az tény... De egy Prius, Insight vagy Civic csak nem romlik el úton útfélen, szóval szervizelésre nem kéne vagyonokat költeni. Gondolom én, bár 11-14 éves kocsikról beszélünk.
Napi 60-70 km-ből harmada város, többi sima országút. Pályára nem nagyon mentünk eddig se.
Vagy ez megint csak zsákutca, nem érdemes beleölni a pénzt egy ilyen korú autóba (főleg ha a végén 500 ezerrel többe kerülne, mivel kb. annyi a hiteldíj), még ha nem is egy szakadt dízel?
Ezért vennék a kínálat tetejéről, nem 600 ezerért.
11-14 éves használt autókról beszélsz, a kínálat aljáról, hogy a fenébe ne lenne nyűgje?
Hybrid rendszer nem fog füstölni mint egy öreg dízel, ez igaz. Szikrázni fog :)
Nekem amúgy tökmindegy mit csinálsz. Nem akarlak lebeszélni az 5 éves tutifix kamatokról sem.
Gondolom, ha adnak üzemanyag támogatást, akkor valami reménytelen helyen laksz, ahol nincs közlekedés.
Többes számban beszélsz, de csak az autó tulaja kapja a támogatást, többen utaztok, a többieket mekkora összegben számolod?
Én mondjuk munkába járáshoz, pláne nem létező pénzből-hitelből, nem vennék autót, a bejárást megoldanám máshogy!
Tehát csak azért vennél fel hitelt hogy újabb autód legyen holott a mostani is működik, a fogyasztás sem lenne kevesebb.
Én is szeretnék venni egy hybridet, de inkább türelmes vagyok és gyűjtögetek mintsem hogy hitelt vegyek a nyakamba és bármi váratlan történjen akár még az autót is elbukhassam. Vagy mondok jobbat. A szüleimnek volt házhitele, kiszámolták hogy mekkora autóhitel fér bele, tartalék már nem maradt úgyhogy az elromlott mosógépet is hitelből kellett pótolni. Ez egy olyan helyzetbe kényszerítette őket hogy sokat kellett a pénzért gürizni, ami miatt megromlott a kapcsolat és elváltak. Zsenik...
Ha a jelenlegit gazdaságtalan lenne javítani, akkor elkezdenék a lehetőségeken matekozni, de amíg nem muszáj addig maradnék a seggemen.
Akkor tűröm tovább a lomhaságát, nyersségét városban (főleg hidegen), illetve a zajosságát, úgyis megmondta már valamelyik politikus, annyit érünk amennyi vagyonunk van vagy amit dolgozunk vagy mit mondott... Ne is akarjon az ember többet, ne keresse a módokat a továbblépésre.
#18 Miért fontos? Hogy lehessen szidni? Francia.
Ilyen hibrid szart elvből nem vennék.
Attól hogy francia, semmi baja nincs. Pont annyira szar mindegyik másik is. Ha nem jo a dízel akkor vegyél egy szivo vagy turbós benzinest. Használtautó.hu és írd be a neked tetsző paramétereket, nézz ki egy két példányt, aztán nézd meg hogy azok árban tetejét vagy az alját képzik e, aztán mérlegelj! De a tankolos pénzt inkább tankold el, és ha esetleg felhalmozodna akkor használd szervizelesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!