Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire számítsak, érdemes lenne?

Mire számítsak, érdemes lenne?

Figyelt kérdés

2 millió forint alatt / körüli, hibrid autó vételén agyalok, de egyelőre csak számolgatok.

Bejárásra kapunk támogatást 9 + 15 forintot / km, húsz munkanapos hónapban pár ezer híján tulajdonképpen fedezné a hiteltörlesztőt, igaz, 60 hónapos kifutással számolva. De ha adódik gyűjtött pénz, előtörleszteni is lehetne.

Többe kerülne a kocsi a végén az tény... De egy Prius, Insight vagy Civic csak nem romlik el úton útfélen, szóval szervizelésre nem kéne vagyonokat költeni. Gondolom én, bár 11-14 éves kocsikról beszélünk.

Napi 60-70 km-ből harmada város, többi sima országút. Pályára nem nagyon mentünk eddig se.

Vagy ez megint csak zsákutca, nem érdemes beleölni a pénzt egy ilyen korú autóba (főleg ha a végén 500 ezerrel többe kerülne, mivel kb. annyi a hiteldíj), még ha nem is egy szakadt dízel?

2021. márc. 10. 08:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ezért vennék a kínálat tetejéről, nem 600 ezerért.

11-14 éves használt autókról beszélsz, a kínálat aljáról, hogy a fenébe ne lenne nyűgje?

Hybrid rendszer nem fog füstölni mint egy öreg dízel, ez igaz. Szikrázni fog :)

Nekem amúgy tökmindegy mit csinálsz. Nem akarlak lebeszélni az 5 éves tutifix kamatokról sem.

2021. márc. 10. 10:21
 12/23 A kérdező kommentje:
Mégis mindenki hitelre, lízingre veszi az autóját. De köszönöm, ha azt tettem volna fel kérdésnek hogy mit vegyek 1 millióból, akkor meg azt kaptam volna hogy ne vegyek ilyen leharcolt kotlát, vegyek fiatalt. Akkor kérdeztem volna, na de miböl? Hát miből, hitelből? Rajtatok elmenni...
2021. márc. 10. 10:27
 13/23 anonim ***** válasza:
Igen, hitelre veszik, csak kb napról napra élnek. Vagy ha új autót vesznek hitelre, lehet egy kicsivel többet keresnek... Rengeteg embert látok akik hitelre veszik ezeket a putri szarokat, szervízre meg már nem jut pénz. Ennél bátyám munkatársa volt jobb, aki vett egy e46 320D-t meg vett fel 500.000 forint hitelt mert rendbe kellett rakni az autót 🤡
2021. márc. 10. 11:43
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 1 milláért is lehet venni normális autót csak bizonyos kompromisszumokat kell kötni.
2021. márc. 10. 11:45
 15/23 A kérdező kommentje:
#14 Oké, ez is rendben, de minek vegyek 1 millióért, ha csak ugyanolyan kompromisszumost tudok venni mint ami most van? Annak értelme nincs.
2021. márc. 10. 12:18
 16/23 anonim ***** válasza:

Gondolom, ha adnak üzemanyag támogatást, akkor valami reménytelen helyen laksz, ahol nincs közlekedés.

Többes számban beszélsz, de csak az autó tulaja kapja a támogatást, többen utaztok, a többieket mekkora összegben számolod?

Én mondjuk munkába járáshoz, pláne nem létező pénzből-hitelből, nem vennék autót, a bejárást megoldanám máshogy!

2021. márc. 10. 12:29
 17/23 Beviz Elek ***** válasza:

Tehát csak azért vennél fel hitelt hogy újabb autód legyen holott a mostani is működik, a fogyasztás sem lenne kevesebb.

Én is szeretnék venni egy hybridet, de inkább türelmes vagyok és gyűjtögetek mintsem hogy hitelt vegyek a nyakamba és bármi váratlan történjen akár még az autót is elbukhassam. Vagy mondok jobbat. A szüleimnek volt házhitele, kiszámolták hogy mekkora autóhitel fér bele, tartalék már nem maradt úgyhogy az elromlott mosógépet is hitelből kellett pótolni. Ez egy olyan helyzetbe kényszerítette őket hogy sokat kellett a pénzért gürizni, ami miatt megromlott a kapcsolat és elváltak. Zsenik...

Ha a jelenlegit gazdaságtalan lenne javítani, akkor elkezdenék a lehetőségeken matekozni, de amíg nem muszáj addig maradnék a seggemen.

2021. márc. 10. 12:37
 18/23 anonim ***** válasza:
Milyen autód van? Látom azt hogy dízel, de milyen?
2021. márc. 10. 12:38
 19/23 A kérdező kommentje:

Akkor tűröm tovább a lomhaságát, nyersségét városban (főleg hidegen), illetve a zajosságát, úgyis megmondta már valamelyik politikus, annyit érünk amennyi vagyonunk van vagy amit dolgozunk vagy mit mondott... Ne is akarjon az ember többet, ne keresse a módokat a továbblépésre.

#18 Miért fontos? Hogy lehessen szidni? Francia.

2021. márc. 10. 13:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen hibrid szart elvből nem vennék.

Attól hogy francia, semmi baja nincs. Pont annyira szar mindegyik másik is. Ha nem jo a dízel akkor vegyél egy szivo vagy turbós benzinest. Használtautó.hu és írd be a neked tetsző paramétereket, nézz ki egy két példányt, aztán nézd meg hogy azok árban tetejét vagy az alját képzik e, aztán mérlegelj! De a tankolos pénzt inkább tankold el, és ha esetleg felhalmozodna akkor használd szervizelesre.

2021. márc. 10. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!