Jó lenne a benzines/dízel autók betiltása?
Melyik ország az, ahol egyik napról a másikra tilos lesz belső égésű motoros autót beindítani?
Mert én nem tudok ilyenről. Azt ne keverjük már ide, hogy a gyártást megszüntetik, vagy hogy újat nem lehet majd forgalomba helyeztetni! Mert ez és a "betiltás" nem épp ugyanazt jelenti.
Nálunk nem kell betiltani, mert lassan simán ott leszünk hogy 800Ft lesz egy liter benzin. Akkor majd betiltódik, vagy legalábbis jelentősen leredukálódik az magától is.
"...MINIMUM 7-8 millió forintot új elektromos autóra..." Melyik új elektromos autó az, ami ennyibe kerül és nem kell hozzá legyártani egy fél focicsapatnyi kölköt? Más azonnal venném is! Én azt látom, hogy elektromosa autóban, ami nem hibrid és nem városi miniautó, hatótávolsága is kompromisszumokkal elfogadható az inkább 10-12 milliótól indul újonnan, mint 7-8-tól.
22
Támogatom az ötletet!Ha lenne pártod rád szavaznek!
Aki azt gondolja, hogy az elektromos autó környezetbarát, az nem nagyon lát tovább az orra hegyénél. Az áramot ugyanúgy elő kell állítani, és nyilván minél több áram kell, annál többet füstölnek az erőművek. Környezetvédelmi szempontból nem vagyunk előrébb. Ráadásul még az is kamu, hogy nem lélegezzük be a szmogot. Mert az emberek által nem lakott területek nagy részén növények vannak, amik szépen felveszik az erőmű által kifüstölt mocskot, és azt esszük meg utána.
De aki ezt kitalálta, pontosan tudta, hogy 10-ből 9 embernek a tudatáig ez nem fog eljutni, ő meg milliárdos lesz. :D
Miért kell mindent elhinni amit reklámoznak?
Nem bizony, az elektromos autó NEM környezetbarát. De környezetbarátABB mint a hagyományos.
Igen, áram kell hozzá. De egy harmad annyi mint a benzin. Mert nem 30% hanem több mint 90% a hatásfoka. Egy harmad annyi energia kell ahhoz hogy Á-tól B-ig eljusson.
És áramot azért lehet füst nélkül is előállítani, pld atom- vagy vízi erőműben.
Nem, nem nem és NEM.
Én autórajongó vagyok, nem tudnék élni V8-as benzines autók nélkül. Vagy ha mégis, előtte költöztessetek Texasba hátha ott nem hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!