Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcserere vittem az autot.Ka...

Olajcserere vittem az autot.Kart tehetett a szerviz benne?

Figyelt kérdés
Voltam olajcseren, a szerelo srac a 3,9 liter helyett beletoltott kb 2 vagy 2.5 litert. Ekkor azt mondta nekem inditsam be az autot. Jaratta kb 30 masodpercet, leallittatta. A maradek kb masfel vagy 2 litert ekkor ontotte bele. Mar akkor gondoltam hogy nem igy kellett volna ezt de nem mertem szolni, de hazamentem es a ferjem mondta hogy gaz amit muveltek a szervizben. Tehetett a motorban valami kart? Ha igen mit?
2021. márc. 3. 23:39
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Igen ,olajnyomas erzekelo kanna az nem villant be, azt figyeltem is. Akkor gondolom nincs baj ha az nem villant be.
2021. márc. 4. 09:38
 22/29 anonim ***** válasza:

na elmondom a morét dezsokáim

levesszük a kupakot és kikapjuk a nivo pálcát fentről a levegő bejusson, utána leengedő csap ki, olaj kifolyat, szürő letép, 30 perc csorgás vizszintesen ez fontos. No utána kitisztitani a leengedő csavart v cserélni a gyürüjét utána letörölni a szürő nyílást a retektől. visszadugni a leengedő kupakot feldobni az új szürőt 14 nm erővel XD utána visszadugni a pálcát, és feltölteni olajjal rá a beöntő saőpka és motor bekapcsol 3-4 perc alapjárat addig semmi gázadás ennyi

2021. márc. 4. 11:17
 23/29 A kérdező kommentje:
Utolsotol kerdeznem:Minek 3-4 percet jaratni utana?
2021. márc. 4. 11:31
 24/29 anonim ***** válasza:
hogy körbe érjen az olaj és megfelelően elterüljön.
2021. márc. 4. 11:33
 25/29 A kérdező kommentje:
Ha az olaj 3-4 perc alatt meg nem jarna korbe, mar reg tonkrement volna minden auto olajcsere utan, olajhiany miatt. No vagyok, nem ertek hozza de ennyit meg en is tudok.
2021. márc. 4. 11:42
 26/29 anonim ***** válasza:
azt te csak hiszed. de pont az ilyenek akik indítanak és rögtön kövér gázzal kilőnek azok jönnek sírva hozzánk h haldoklik a motor. nem értem miért nem lehet várni amig magához tér.
2021. márc. 4. 12:38
 27/29 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a szerelőt valószínűleg úgy elhajtottam volna mint a magzatvizet. Nem vagyok egy autó szaki, de annyi eszem nekem is van hogy így nem indítunk autót. Jó baja ennyitől nem lett, de jót sem tett neki. ha van benne valamennyi olaj akkor túl nagy gondot nem okoz viszont egyes helyekre nem biztos hogy eljutott az olaj időben vagy sehogy sem és ez okozhat károsodást főleg hosszú távon. Ez a kis idő nem okozhat bajt, de ettől független még 3 másodpercre sem indítunk rá. De mindegy túl nagy baj nem történt. De legközelebb azt a szerelőt messze kerüld el, számát, mindent törölj és felejtsd el. Legközelebb ti cseréljetek olajat otthon, ha ez nem megoldható akkor vigyétek normális szervizbe. Nem kell szakszervizbe vinni elég egy független szerviz is. Bejelentkezel hogy ez az autód van, kell olajcsere kapsz időpontot, odaviszed, vársz 1 órát, fizetsz és elhozod.
2021. márc. 4. 15:04
 28/29 anonim ***** válasza:

" Nem vagyok egy autó szaki, de annyi eszem nekem is van hogy így nem indítunk autót."

Akkor legyél oly szíves és ne szólj hozzá! Mint a kérdező is írta, már öntött bele bő 2 liter olajat. Ha nem indítja be, akkor nem megy át az olaj a rendszeren és nem tud bele többet önteni, mert kicsordul felül. Át kell szívatni az olajat a rendszeren, hogy elterüljön, utána lehet még önteni bele.

2021. márc. 4. 15:13
 29/29 anonim ***** válasza:

28-as: nekem ez gyanús. Igaz nem ismerek minden fajta motort de nálam VW CRTDI-nél kitekerem a csavart és 4 liter kifolyik a 4,3-ból kb 30 perc alatt. Utána 4 litert beleöntök és ráindítok. Járatom egy percig és leállítom. Várok 5 percet és megnézem az olajszintet. Így szokott kb középen lenni a szint.

Szerintem sem lett ennyitől baja a kérdező kocsijának de nem szokás beindítani másfél literrel kevesebb olajjal. Lejtőn, kanyarban már tudott volna levegőt szívni a pumpa.

2021. márc. 5. 10:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!