Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcserere vittem az autot.Ka...

Olajcserere vittem az autot.Kart tehetett a szerviz benne?

Figyelt kérdés
Voltam olajcseren, a szerelo srac a 3,9 liter helyett beletoltott kb 2 vagy 2.5 litert. Ekkor azt mondta nekem inditsam be az autot. Jaratta kb 30 masodpercet, leallittatta. A maradek kb masfel vagy 2 litert ekkor ontotte bele. Mar akkor gondoltam hogy nem igy kellett volna ezt de nem mertem szolni, de hazamentem es a ferjem mondta hogy gaz amit muveltek a szervizben. Tehetett a motorban valami kart? Ha igen mit?
2021. márc. 3. 23:39
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk itt azért az is kérdés, hogy az új szűrőt szárazon rakták-e fel, vagy felöltötték olajjal azt is...
2021. márc. 3. 23:48
 2/29 A kérdező kommentje:
Nem toltottek fel
2021. márc. 3. 23:49
 3/29 anonim ***** válasza:
31%
...de akárhogy is történt, a teljes leengedés utáni durván fele olajmennyiséggel járatni a motort nem túl bölcs dolog. A kenéshiányt nem tolerálják túl jól a motorok.
2021. márc. 3. 23:50
 4/29 anonim ***** válasza:
69%

Fele olajtöltettel nem indítunk autót.

Leengedés után feltöltjük az előírt mennyiséggel, (felső nívóig), új szűrő be, ráindít, leállit, várni pár percet és visszaellenőrízni, ha kell akkor még picit tenni bele felső nívóig.

Ha van lehetőség, otthon cseréljétek le máskor. Nem egy bonyolult művelet és amellett hogy pár ezret lehet vele spórolni, tudod hogy valójában milyen olaj került bele.

2021. márc. 4. 00:24
 5/29 A kérdező kommentje:

4 esnek

"Leengedés után feltöltjük az előírt mennyiséggel, (felső nívóig), új szűrő be, ráindít, leállit..."

Ha eloszor fel lenne toltve maxig olajjal es csak utana tennenk be a szurot, a szuro helyen kifolyna az osszes olaj.

2021. márc. 4. 00:30
 6/29 A kérdező kommentje:
Vagy nem? Nem tudom, no vagyok, nem ertek hozza.
2021. márc. 4. 00:37
 7/29 anonim ***** válasza:
60%

#5: Így van. De szűrő nélkül nem indítunk autót. Helyesen úgy néz ki, hogy új szűrő feltölt, felrak, szintig tölt, beindít, majd újra szintig tölt.

Ilyen rövid távon nem valószínű, hogy baja lett. De nem köszönte meg az biztos. Hasonlóan jó szakember, mint a "mi" villanyszerelőnk volt, hogy a dobozban összesodorta KÉZZEL a réz vezetéket az aluval, "jóvanazaúgy" elven.

2021. márc. 4. 01:18
 8/29 anonim ***** válasza:
50%

Fél perctől azért nem dől szét a motor, de nem szerette.

Keressetek másik szerelőt. Ennyi hozzáértéssel pedig ne barkácsoljatok otthon, saját érdeketek.

2021. márc. 4. 06:58
 9/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem lesz semmi baja. Amugy iert ne a ferjed vitte ?
2021. márc. 4. 07:15
 10/29 anonim ***** válasza:
0%

Ez teljesen normális eljárás, itt-ott talán nem a legjobb, de összességében semmi rosszat nem csinált.

Nem tudjuk milyen autóról van szó, mekkora a szűrője, stb. Ha 3.9 liter kell bele gyárilag, akkor 2.5 liternél már lehetett a nívónál a szint, feltéve hogy nagyobb szűrője van. Nívó fölé pedig nem szabad önteni, ezért ilyenkor be kell indítani, felveszi a rendszer az olajat, lecsökken a szint a nívónál, utána tudod ráönteni a maradékot.

Volt-e benne hiba? Ennyi infóból nem lehet tudni, de bajt biztosan nem okozott. 2.5 liternél már lehetett jó a szint, de ha nem, az már akkor is elegendő olaj ahhoz, hogy 30mp alapjáraton ne csináljon semmi rosszat. A másik a 30mp, nem tudom tényleg annyi volt-e vagy túloztál, de az egy kicsit sok, max 10 másodpercig illik. De lényeg a lényeg, rosszat nem csinált. Nem tudom miért kezd el itt rögtön mindenki úgy tenni, mintha összedőlt volna a világ.

2021. márc. 4. 07:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!