Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcserere vittem az autot.Ka...

Olajcserere vittem az autot.Kart tehetett a szerviz benne?

Figyelt kérdés
Voltam olajcseren, a szerelo srac a 3,9 liter helyett beletoltott kb 2 vagy 2.5 litert. Ekkor azt mondta nekem inditsam be az autot. Jaratta kb 30 masodpercet, leallittatta. A maradek kb masfel vagy 2 litert ekkor ontotte bele. Mar akkor gondoltam hogy nem igy kellett volna ezt de nem mertem szolni, de hazamentem es a ferjem mondta hogy gaz amit muveltek a szervizben. Tehetett a motorban valami kart? Ha igen mit?
2021. márc. 3. 23:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom nem 45 fokos lejtőn járatták a motort, amiért ki van találva a karter, mint olyan.

Ha ferdén áll az autó, kevés olajmennyiségnél nem szív fel olajat az autó, lelevegősödhet az olajkör.

2021. márc. 4. 07:40
 12/29 anonim ***** válasza:
37%
3.9 liter olaj? Valami ford lehet 1.6 TDCI. 2.5 liter olaj már elég ahhoz hogy a kenes meglegyen, kivéve 10 fokos lejtőn.
2021. márc. 4. 07:51
 13/29 anonim ***** válasza:
Azért indíttatta be, hogy az olaj átjárja a rendszert, így többet tud bele tölteni.
2021. márc. 4. 07:53
 14/29 A kérdező kommentje:
Igen, egyenesen volt az auto, mivel muhelyben, emelon torten a csere. Koszi a valaszokat, valamelyest megnyugtatott. Legkozelebb a ferjem viszi olajcserere az biztos. 😂
2021. márc. 4. 08:49
 15/29 anonim ***** válasza:
Ha nem lett volna kenése, nyitott motorháztetőnél 30 másodpercnél már hallottad volna a motor száraz surlódó hangját.
2021. márc. 4. 09:20
 16/29 anonim ***** válasza:
Ja meg az olaj nyomás ellenőrző lámpa sem aludt volna ki. De nem tudom miért így csinálta.
2021. márc. 4. 09:22
 17/29 anonim ***** válasza:

Nekem hivatalosan 3.5 liter van a rendszerben, de soha nem csurgott még le ennyi, üzemmeleg motorral sem.

2.5 liter körül szokott belemenni, aztán járatás után még 1-3 deci.

1.5-2 litert láttad amikor beletöltötte a járatás után?

2021. márc. 4. 09:24
 18/29 anonim ***** válasza:
#17: Akkor a tiedre is felbarkácsoltak egy másik típus alól származó kartert. Vagy csak olyan mint a régi VW-em volt, hogy generálkor vettük észre hogy volt benne úgy 1 liternyi olajsár, szépen belekötve.
2021. márc. 4. 09:30
 19/29 A kérdező kommentje:
17 es igen, azt lattam hogy annyit ontott bele meg utana. Es ugy lett maxig a szint.
2021. márc. 4. 09:35
 20/29 anonim ***** válasza:

Én azt gondoltam a teljes mennyiség üzemmelegen, 2 óra múlva sem fog lecsurogni, mert talán vannak kis járatok/vájatok, amiben megül egy része.

Köszi, jó tudni, hogy ez nem normális.

Hamarosan úgyis generál jön a hidrotőkék csattogása miatt, majd akkor kiderül.

2021. márc. 4. 09:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!