Milyet vennétek , benzines vs hibrid vs elektromos autó és ezen belül is konkrétan milyen márka/típus?
Tehát ugye lényeg, hogy hosszú távon is legyen némi értéke ha értékesíteni szeretném (illetve lehessen egyáltalán értékesíteni, gondolok itt arra, hogy változik a szabályozás a széndioxid kibocsátás miatt)
Én most egy Toyota corolla hibrid hatchbacket néztem épp pl. 11 milláért már el is vihető egy olyan változat amit néztem pl.
De ha már hibrid akkor ne inkább elektromosat? (ezekből melyik modell ami nyerőbb?)
Ha szinte csak városi autónak kellene és tudnám hol tölteni akkor csak elektromost vennék.
Városban nem "eszik" sokat, ellentétben egy belső égésű motorral. Üzemanyagok nemsokára 500 forintos áron fognak menni.
Nem kell foglalkoznod és költened a szűrők és olaj cserére.
Egy hátránya van, hogy ha hosszú távra akarsz menni akkor szívsz, de ha erre nem kell akkor tökéletes választás az elektromos.
Ja arra nem tudok írni mit, hogy milyen márkát/típust mert én nem vagyok tisztában ezekkel.
Nekem kell az, hogy egy tankkal eltudjak menni 1100-1200km-ert így én sosem nézegettem elektromos autókat, hülye is vagyok hozzájuk :)
"Tehát ugye lényeg, hogy hosszú távon is legyen némi értéke ha értékesíteni szeretném"
Ha megveszed újonnan 11 milláért, akkor 4 év múlva 5 körül fogod tudni eladni. 6 év múlva 4 körül.
Mire gondoltál?
25-ös
Azért új autóban én már nem vennék dízelt, írom mindezt úgy, hogy dízelt használok. Manapság is az emberek javarésze használtautóban a benzinest keresi, aki pedig mégis dízelt választ az általában azért van, mert abból a modellből és felszereltségből csak a dízelből van választék, legyen az bármilyen márka. 10 év múlva a dízelek eladhatatlanok lesznek, ennek hála egyrészt annak a marketingnek ami az utóbbi években folyt a dízelek ellen. A mostani generáció pedig már teljesen máshogy gondolkodik környezettudatosság terén is (most ne menjünk bele abba, hogy az elektromos autók gyártása mit okoz, mert ebben az esetben nem releváns) és ha ma még annyira nem is, 10 év múlva a keresett autók 90%-a minimum benzines, de inkább hibrid vagy elektromos lesz.
Dízelt.
Viccet félretéve arra a használatra amire most kell, arra dízel a megoldás számomra.
Ha lenne cégautó, akkor az lehetne elektromos. Itt határ a csillagos ég, de egy E-Tron GT tetszene. Második kocsinak, hobbi, játszós autónak kellene, akkor benzines.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!