Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyet vennétek , benzines vs...

Milyet vennétek , benzines vs hibrid vs elektromos autó és ezen belül is konkrétan milyen márka/típus?

Figyelt kérdés

Tehát ugye lényeg, hogy hosszú távon is legyen némi értéke ha értékesíteni szeretném (illetve lehessen egyáltalán értékesíteni, gondolok itt arra, hogy változik a szabályozás a széndioxid kibocsátás miatt)

Én most egy Toyota corolla hibrid hatchbacket néztem épp pl. 11 milláért már el is vihető egy olyan változat amit néztem pl.

De ha már hibrid akkor ne inkább elektromosat? (ezekből melyik modell ami nyerőbb?)

2021. febr. 10. 17:26
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem a hybrid Corolla jó döntés, ha most cserélnék autót én is megfontolnám. A Priusok példáján azt látom, hogy a hybridek értékállóak. Viszont, ha városba kell, akkor Hybrid Yaris?
2021. febr. 10. 18:55
 12/35 anonim ***** válasza:
38%
Sima szívóbenzint. Azzal van a legkevesebb gond, kevesebb hibalehetőség, egyszerű mint a faék. De én továbbra is dizel párti maradok.
2021. febr. 10. 18:56
 13/35 A kérdező kommentje:

Szóval , hogy kontextusba tegyem, a ford mondeo az egy csatacirkáló :D

Ami tetszik pl az : Mazda 3 , Audi A1-A3 , BMW 1 , Opel Corsa, Kia Rio, Peugeot 208, Toyota corolla.... szóval az ilyesmi típusú autók.

Teljesítményre pedig, nem igazán érdekel hogy az autó 200 al vagy 210 el képes menni, nem farok méregetésre kell.

Benzinesel az a félelmem, hogy veszek egyet, két év múlva meg jön szabályozás , hogy nem lehet értékesíteni benzines autókat mondjuk.... Másik oldalról, pedig elektromos, ahogy írjátok, még nem kiforrott technológia, töltési lehetőségek korlátozottak (helyileg, sokáig tart, kis hatótávolság viszonylag - mondjuk ezt ellensúlyozza , hogy elsősorban városi használatra kell Budapesten)

Ezek kombinációja pedig a hibrid ami ugye az átmenet.

Hibridek meg kvázi egy árban vannak az elektromos autókkal. Egy opel E corsa 300-330 km körül tud megtenni egy töltéssel ami nem olyan rossz azért.

Bár ha elhúznám az autóvásárlást 2022 ig, addig hátha jelennének meg új modellek pl.

2021. febr. 10. 18:59
 14/35 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom hol itt a vicc, meg nem értem ezt a tojota-mániát sem. Lehet fikázni a Fordot, nekem soha nem volt (nem is lesz), de egy kategóriával feljebb lévő autó, mint a Corolla. Nem véletlen, hogy nem Corolla minden harmadik céges autó, hanem Mondeo vagy Passat. Amúgy meg ha városba kell, Lexus UX, ennyi pénzért a lehető legjobb, ha hibrid kell (ráadásul nem jön szembe minden sarkon).
2021. febr. 10. 19:12
 15/35 anonim ***** válasza:
14-es, attól mert népautó a vállalkozások és cégek körében pusztán annyit jelent, hogy finanszírozás terén kedvezőbb ajánlatú, pláne flottában. Feltételezem felnőtt korodban ha 10-ből 9 ismerősöd drogozik még nem fogod elhinni, hogy a drogozás jó.. Az európai Ford egy kalap sz.r, 1000x inkább egy Mazda, KIA, vagy akár Opel.
2021. febr. 10. 19:17
 16/35 A kérdező kommentje:

Nem feltétlen olyan minden céges autó... a céges autók úgy működnek hogy az adott emberke kap egy keretet , ennyi pénzért választhat magának autót .... volt főnökömnek így van egy volvo xc60. (Illetve ha ford.... amerikai cégek amerikai autógyár :D )

Nincs bajom a mondeoval, akinek tetszik annak mindentovábbi nélkül jó lehet, csak tudom, hogy óriási, nekem nem tetszenek az ilyen nagy autók.

Toyota sokáig nem tetszett szintúgy, de ez a corolla hatchback / hibrid ez egész kis csecse autó.

És opel corsa E azt is néztem az is 11 misi és már full elektromos.

2021. febr. 10. 19:21
 17/35 anonim ***** válasza:

Valahol igazad lehet, de nem csak ezek alapján ítéltem meg. Két ismerősömnek is van/volt ez a generáció. Meg vannak vele elégedve, egyikük B7 Passatból ült át, másikuk régebbi Mazda 6-ból.

Egyébként az új Mazdák tényleg szépek, CX-5-höz volt szerencsém, minőségre is hozza az elvártakat.

2021. febr. 10. 19:23
 18/35 anonim ***** válasza:

Kèrdező, ha megveszed, meg fogod te bánni a 4 milliós minőségű corsàt 11-èrt :D

Én hibridnél maradnèk.

Üdv, egy CR-V hibrid tulajdonos.

2021. febr. 10. 19:25
 19/35 A kérdező kommentje:

Hát igen, elektromos autókat még nem mernék minden kétség nélkül megvenni.

(mondjuk nem tudom hogy van erre a támogatás, de szerintem erre lehet kapni egy millát, szóval egy 9-10 mondjuk a corsa e)

2021. febr. 10. 19:29
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

"Nem véletlen, hogy nem Corolla minden harmadik céges autó, hanem Mondeo vagy Passat."

Valóban nem véletlen, a cégek ugyanis régen FLOTTAüzemeltetésre kértek ajánlatot, nem egyedi autókra. Ha vettek 40 kisteherautót (Transit) a melósok munkájához, 20 kisautót (Fiesta) a területi értékesítőnek meg 10 menedzserautót (Mondeo) akkor úgy is lehetett befutó a Ford, ha a Mondeo a legszarabb ajánlatot képviselte a maga kategóriájában, hiszen a Transit rakterével, fogyasztásával (és főleg árával) lehetett ellensúlyozni. Mióta viszont sokkal rugalmasabb flottás cégek is megjelentek a piacon akik ha kell külön tudják kezelni az összes beszerzést, a Ford és utóbbi időben az Opel teljesen elkezdett kiszorulni ebből a szegmensből, szerintem nem sok Mondeot fogsz látni új cégautóként manapság, talán még Focust, de Toyota vagy Hyundai bizony ma már jobban keresett cégautó, mint a Ford. A Passat eladásain szintúgy érezni e miatt, hogy lejtmenetbe kerültek - nem véletlen dobta a piacra a VW az Arteont ami igazából tök ugyanaz az autó, csak a top-chop forma sokkal nagyobb birtoklási vágyat ébreszt az átlag német cégvezetőben, mint egy Passat.

2021. febr. 10. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!