Egy millió körül milyen autópályára való autót vennétek?
Mlst egy Fordom van 60 lóerős, bírja, csak a gondolataimat alig hallom, nagy a menetzaj, meg 8-9 litert eszik 143-nál.. (azaz 133 mert óra csalóka).
Valami dízel, kéne? Ez benyás..
Klíma az fontos, meg a jó fűtés és esetleg tempomat.
Osztán mi lenne, ha nem a végsebességén, hanem az utazósebességén mennél vele? Nekem is kis motoros autóm van (Mazda 2) és 120-nál többel nem megyek vele. Ott csendes, keveset eszik, keveset forog. A 130 a megengedett MAXIMÁLIS sebesség, nem minimum. Az autódnak megfelelően válassz sebességet.
Egyébként meg 1 millióért nem vennék nagyobb, dízel autót. 3-4 millióért már talán.
Szia!
Opel Astra H-m van,2009 évj,1.9 cdti,101 ló,alap.
80%-ban pályán megyek 140-el,fogyasztás 6.2-6.3 km/h.
Kicsit "fémdoboz" az autó,de menet közben simán tudok kihangosítóval beszélni,úgy,hogy értsenek is... :)
Autópályára dízel való. A benzines minden esetben sokat fog ott fogyasztani: ha kis köbcentis, akkor azért, ha meg nagy motorja van, akkor azért...ellenben dízellel 5-6 literből el lehet járkálni 140-es tempóban, mert a fordulatszámuk is 3000 alatt van abban a sebességtartományban.
Emlékszem, hogy a kétezres dízel Mazda 6-ban még 190-nél is lehetett beszélgetni. 1.6 dízel Volvo V50 185-nél (végsebesség) ugyanez és mindkettő benne van az 1 milliós keretben (2005, egyik 2, másik 3 éve volt 950 ezer, mikor kerültek a családba).
Szintén Opel Astra H-t használok 9. éve folytonos autópályás ingázásra. Csak az enyém 1.7cdti, szintén 101Le.
Tempomat be 140-re, így a fogyasztás 5,5-5,8 körüli nagy átlagban. Az akkori kor átlagát teljesen hozza műszaki tartalomban, kényelemben. 2-3 órás utak még teljesen vállalhatóak benne komfort szempontjából.
Persze vigyázni kell, mert rengeteg van belőlük, még mindig az egyik legnépszerűbb import autó. Sok a lestrapált, lelakott példány, nehéz jót kifogni. De 1 millióból már nem csak a kínálat legalja van, bőven tudsz válogatni.
3 literes dízel a neked való. Az nem pörög 140-nél sem, nem erőlködik az Érdi emelkedőn(sem)
Még kényelmes is.
Ettől kisebb hengerűrtatalom hosszabb távon..
#4: "Autópályára dízel való". Ekkora hülyeséget már rég hallottam :D.
A benzin minden esetben sokat fog fogyasztani? Kinek mi a sok? Valakinek az 5,5 liter az rengeteg, valakinek a 12 is normál.
Én benzines autóm 204 lóerejével bőven jó pályára. És 7-7,5 literrel eljár.
Ugyan ez egy dízelben mennyi? 5-6 liter? Húha, ez ordító differencia.
Hát ne haragudj, én is 120-szal megyek autópályán. Nem azért mert nem bírja. 130 ról még húz a kocsim... Egyszerűen nem sietek. 120 azér még nem az a feltartós tempó... Kamionok 90-nel mennek. Ami inkább 100. Akkor ők se menjenek pályán, feltartják a forgalmat?
Tök egyszerű a téma, a külsőben teszem mindezt. Ha meg előzök, és látom hogy valaki nagyon menne mögöttem, akkor gyorsítok. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!