Adott egy dízel autó, miért hihetetlen az alacsony fogyasztás?
Kollégáimmal beszéltünk tegnap munka közben, de inkább abbahagytuk..
Sokan nem hiszik el, főleg ha szóba kerül az autó meg a fogyasztás..
Miért nehéz elhinni?
Azért hihetetlenm mert a dízelesek általában felezik a fogyasztást amikor szóba kerül, a benzinesek meg duplázzák :D
Amikor ugyanolyan motoros dízelem volt, mint haveromnak, nekem pályán 5,5 körül evett, neki 3,7-et :D :D
Autópályán ahol egy benzines 7.5l-t nyel, ugyanabból a kocsiból a diesel 5.5-6l körül.
A hatásfok is jobb valamivel, meg a gázolaj energiasűrűsége is literre vetítve.
Semmi varázslat nincs, 4.5l-t is ki lehet hozni a dieselből, ha 90 tempóval mész, de ott a benzines is beéri 6l-rel
9-esnél a pont. Nekem 2005 óra csak dízel autóim vannak. A mostaninak új kora óta írom teletanktól, teletankig a számolt fogyasztását. Ami egyébként 5,8-nak adódik, valós életszerű körülmények között. Egyáltalán nem vagyok vele elégedetlen és egy kicsit sem zavar, hogy a katalógusba meg valami 3,6 van odahazudva.
Sokan azért kötik az ebet a a karóhoz és hangoztatják teljes meggyőződéssel a fogyasztásukat, mert egyrészt nem sok ezer km átlagát nézik, folyamatosan számolva. Hanem egy-egy rövid lejtős utat kiragadnak, hogy na akkor most lemérik. Kijön valami nagyon alacsony érték és elkönyvelik, hogy az ő autójuk ennyit fogyaszt és pont. Aki mást állít, meg meri kérdőjelezni, azok csak rosszindulatú kötözködők, mert ő lemérte és ennyi jött ki. A másik, hogy a kiírt BC-adatra támaszkodnak. Amit az autó kiírt, az szerintük szent és sérthetetlen, az annyi. Pedig ha tankolás alapján utána számolnánk, nagyon meg lennének lepődve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!