Kézifék helyett sebességbe hagyni ?!
Nálunk a családban mindenki így rakja le a kocsit, parkolóba, otthon, szinte mindenütt.
Pedig nekem nem így tanították vezetés oktatáson, és én megszoktam a "hagyományos" kézifék behúzást.
Nekem sose fagyott be eddig (mazda 3 1.6 2004) szabad ég alatt hagyva, kb 5 éve van meg az autó.
Másrész nagyon idegesítő amikor 1-esbe hagyják, és én használnám a kocsit..előfordult már hogy ráindítottam...
Rokonok szerint ez nem normális, nem így kéne csinálnom.
Régebbi vezetőknek (20-30 éve vizsgázottaknak) így tanították ?
Most akkor hogy van ez ?!
Ez miért zavar téged ?
Megkérdeztem másoknál hogy van, hogy oktatták nekik, és én furcsáltam ezt kicsit, ennyi az egész.
Nyugodj meg egy kicsit :D
Egyes és kézifék. Ha hajlamos az elgurulásra hiba miatt vagy nagyon meredek akkor ék vagy padka felé kormányzás. Így tanították.
Kuplunggal indítunk. Szokd meg, mert a ~2010 utáni kocsik már csak így indulnak, az automatákból meg már a 25 éves Swift is csak féket nyomva indul.
Ha egyenes a terep akkor én is csak egyesben hagyom. Ha meredekebb akkor már ráhúzom a kézit is.
21 éve tanultam vezetni. Nekem is úgy tanították, hogy a rögzítőféknek az a funkciója, hogy rögzítjük vele az autót. Soha nem sebességben kellett hagynom.
Később a saját autóimnál is mindig behúztam a kéziféket. Kivétel ez alól itthon a garázsban. De még itt sem rakom sebességbe. Váltó üresbe, kézifék kioldva kész. Nem megy sehova, sík a padló. Utcán, munkahelyi parkolóban természetesen már behúzom a kézit. Soha nem fagyott be, soha nem rohadt be. Sosem volt elhanyagolva egy autóm. Volt már, hogy kiszakadt a kézifékbovden végén a porvédő gumi. Cseréltem az egész kötelet kompletten, meg se fordult a fejemben, hogy ezen spóroljak.
Munkahelyen céges autókat, főleg az idősebb kollégák mindig sebességben hagyva parkolták le. Akkor szoktam rá, hogy ahogy beülök az autóba első dolgom a kuplung kinyomása. Most a saját autómmal is ezt kell tennem. Nem a váltó miatta, hanem különben nem indul, hiába nyomkodom a start gombot.
Egyébként én sem értem mire jó sebességbe hagyni. De nem éri meg ezen senkivel vitatkozni. Ők így szokták meg, és megrögzött hitük, hoyg ezt így kell és aki nem így csinálja, az hülye. Nekik a kézifék csak funkció nélküli dekorációs elem az autóban. Aztán ha az évekig tartó nem használat miatt berohad, akkor önigazolásként verik a mellüket, hogy ők mekkora ászok, milyen jól tették eddig, hogy nem húzták be. Azt el sem tudják képzelni, hogy egy rendszeresen használt, karbantartott fék jól működik.
14
Korrekt válasz, köszi szépen!
13
"Kuplunggal indítunk. Szokd meg, mert a ~2010 utáni kocsik már csak így indulnak, az automatákból meg már a 25 éves Swift is csak féket nyomva indul."
Azért ez nem teljesen igaz, 2020as opel crosslandnál nem kell nyomni a kuplungot.
Automatát meg soha nem vennék :)
18
Semmi bajom az autómatával, csak megszoktam a manuálisat, ezért nem vennék soha.
Téged valami nagyon frusztrál, máshol vezesd le.
18
és te busszal jársz ?
Savanyú a szőlő ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!