Autopálya tempóban 120-140km/h környékén milyen motoros autóknak van a legkisebb fogyasztása?
Mondjuk egy dízel merci 7-9 fokozatú automatával mennyit fogyaszt pályàn? Tud menni 5 liter alá, vagy nagyjából 5-6 a legalja mindennek?
Jelenleg 9-et fogyaszt a benzines autóm, de havi 3 ezer kmt megyek, ebből 8x250km autopàlya.
Tudok talàlni olyat, ami beéri 5 literrel 140 tempomattal és megbízható is?
Így spórolnék havi 50.000ft-ot, ami nem sok, de számít azért.
Ha fizikailag képtelenség 4-5 liter fogyasztású autót találni 140 tempomattal, akkor maradok a benzinesnél inkább, sokkal jobban szeretem a hangját, dinamikáját.

Az 1.6 tdi-t javaslom én is.
6-os golfban nekem is ilyen 4.8-at fogyasztott 120-130-nál.

Merci E200d 2012 5.6 130kmh tempomattal
Alfa Romeo Mito 1.6d 5.1

Havi 3000, évi 36000 km-nél már nem kérdés hogy megéri a dízel.
8 éven át ingáztam egy sima mezei 1.7 dízel Opellel, 5-ös manuál váltóval. Minden tankolást írtam és számoltam, vezettem a fogyasztást. Tempomatot mindig 140-re állítottam. Így a nagy átlag amiben minden benne volt tél-nyár, hóvihar-kánikula, sok ezer km alapján 5,7-re jött ki.
Most egy újabb 160 lóerős, 6-os manuális váltós dízelt használok. Ez alapból pár decivel kevesebbet kérne, de az már részecskeszűrős. Amikor regenerál, az nagyon megdobdja az addigi jó átlagot. Így ez is nagyjából 5,6-5,7-re jön ki.
A légellenállás a nagy tempó miatt sokat számít. Ennél sokkal lejjebb szerintem nem lehet vinni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!