Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autopálya tempóban 120-140km/h...

Autopálya tempóban 120-140km/h környékén milyen motoros autóknak van a legkisebb fogyasztása?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy dízel merci 7-9 fokozatú automatával mennyit fogyaszt pályàn? Tud menni 5 liter alá, vagy nagyjából 5-6 a legalja mindennek?

Jelenleg 9-et fogyaszt a benzines autóm, de havi 3 ezer kmt megyek, ebből 8x250km autopàlya.

Tudok talàlni olyat, ami beéri 5 literrel 140 tempomattal és megbízható is?

Így spórolnék havi 50.000ft-ot, ami nem sok, de számít azért.

Ha fizikailag képtelenség 4-5 liter fogyasztású autót találni 140 tempomattal, akkor maradok a benzinesnél inkább, sokkal jobban szeretem a hangját, dinamikáját.

ma 01:27
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Szervízben volt a kocsim, s egy kölcsön wv tourannal mentem nyaralni kb. 650 km-t vegyes, legtöbb autópálya 140-150 között. 5,6-ra jött ki a fogyasztás.
ma 02:03
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
1.6-os dízel Skoda Octaviánk volt 5 liter alatt pályán 130-140 km/h között. Nagyon szerettük azt az autót és tényleg nagyon keveset fogyasztott. Ha találsz jó állapotút, nem túl régit, akkor bátran ajánlom.
ma 02:20
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Az 1.6 tdi-t javaslom én is.

6-os golfban nekem is ilyen 4.8-at fogyasztott 120-130-nál.

ma 05:24
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Merci E200d 2012 5.6 130kmh tempomattal

Alfa Romeo Mito 1.6d 5.1

ma 05:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Havi 3000, évi 36000 km-nél már nem kérdés hogy megéri a dízel.

8 éven át ingáztam egy sima mezei 1.7 dízel Opellel, 5-ös manuál váltóval. Minden tankolást írtam és számoltam, vezettem a fogyasztást. Tempomatot mindig 140-re állítottam. Így a nagy átlag amiben minden benne volt tél-nyár, hóvihar-kánikula, sok ezer km alapján 5,7-re jött ki.

Most egy újabb 160 lóerős, 6-os manuális váltós dízelt használok. Ez alapból pár decivel kevesebbet kérne, de az már részecskeszűrős. Amikor regenerál, az nagyon megdobdja az addigi jó átlagot. Így ez is nagyjából 5,6-5,7-re jön ki.

A légellenállás a nagy tempó miatt sokat számít. Ennél sokkal lejjebb szerintem nem lehet vinni.

ma 09:30
 6/6 T. Feri ***** válasza:
Ilyen sebességnél már a levegő közegellenállása lesz nagyon fontos tényező, mivel az a sebesség négyzetével arányos. Tehát ha gyakran mész autópályán, akkor áramvonal kocsit használj. Vagy állj be mindig egy busz, vagy kamion mögé, ami viszont eléggé balesetveszélyes, mert fárasztó, és egy idő után könnyen ellankad a figyelmed.
ma 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!