Kézifék helyett sebességbe hagyni ?!
Nálunk a családban mindenki így rakja le a kocsit, parkolóba, otthon, szinte mindenütt.
Pedig nekem nem így tanították vezetés oktatáson, és én megszoktam a "hagyományos" kézifék behúzást.
Nekem sose fagyott be eddig (mazda 3 1.6 2004) szabad ég alatt hagyva, kb 5 éve van meg az autó.
Másrész nagyon idegesítő amikor 1-esbe hagyják, és én használnám a kocsit..előfordult már hogy ráindítottam...
Rokonok szerint ez nem normális, nem így kéne csinálnom.
Régebbi vezetőknek (20-30 éve vizsgázottaknak) így tanították ?
Most akkor hogy van ez ?!
Hivatalosan csak kézifékkel tudod rögzíteni az autót és csak ez ( és az ék ) számít rögzítésnek. Az már kérdés, hogy senki nem így csinálja, mert jóvanazúgy.
Azt nem tanították, hogy csak kinyomott kuplunggal indítunk? :D
Hát én tuti nem hagyom sebességben, kb 10 éve igy szoktam meg, ha eddig nem fagyott le akkor szerintem ezután se fog.
"Azt nem tanították, hogy csak kinyomott kuplunggal indítunk? :D"
Viccen kívül, soha a büdös életben nem említett ilyet az oktató, igaz már 10 éve volt de nem emlékszem ilyenre, ha így tanultuk volna akkor így is szokom meg...
Alapból kuplunggal indítunk. Újabb autók nem is indulnak, míg be nem nyomod.
Hivatalosan elég a kézifék, sík terepen tökéletes. Amúgy meg semmibe nem tart belökni sebességbe a váltót, mert az meg ad egy plusz biztonságot.
Nekem például mindig úgy tanította oktató, üres, kézifék... 2-3 kattanásnyira nem tökig húzva.
Aztán egyszer szépen arrébb is gurult az autóm, pedig 2 éves, kvázi új autó volt. Szerencsére csak fél métert "kúszott" arrébb a lejtőn a keresztben lévő, sík járdára. Azóta mindig beteszem sebességbe is.
Ismerősöm pár éve vizsgázott, neki is úgy tanították mint nekem.
Szerintem ez csak a régi 90-es években (vagy korábban) vizsgázott embereknél tanították így.
Ti mikor vizsgáztatok, hogy ez ennyire belétek verődött ? :D
5
2012es corsa tényleg csak így indul, de pl 2020as crosslandnál nincs ilyen.
"Alapból kuplunggal indítunk"
De akkor ezt miért nem így oktatják ? :D
Hát nem tudom, én bárkit ismerek, annak így oktatták. Nyilván már csak józan paraszti ésszel is, ha kinyomod a kuplungot akkor véletlenül sem lesz lefulladás, rossz esetben baleset a vége.
Oktató ismerősöm is így oktatja, 2 éve van jogsim, akkor is így oktatták.
Jó, még a végén én vagyok a hülye ezek szerint ?! :D
"ha kinyomod a kuplungot akkor véletlenül sem lesz lefulladás" - akkor nem kell sebességben hagyni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!