Habos a motorolaj a nívópálca tetején és a beöntő sapka is. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Szóval két éve lett hengerfejezve az autó keverte a vizet az olajjal kiegyenlítő tartály tele volt olajjal. Na most van 1 olyan dolog hogy fogy a motorolajom ezért 10w40es olajhoz amit találtam itthon 5w40-et rátöltöttem másfél hónapja. Nem habosodott, töltöttem rá megint akkor se vettem észre de ma igen. A vizem is fogyogat, elég sok szerintem 1 2 deci 500km-en viszont mára majdnem üres volt a tartály(valamikor reggelre üres lesz havonta úgy egyszer rájön). Tökéletesen indult, jött ment is ma, teljesítménnyel se volt baj. A szelepfedélnél tuti kifúj. Szerintem csak paszta lett rakva a hengerfejzhez, szelepfedélnél látszik a paszta az fix. Az autó VAN használva rövid távra bent városba sajnos munka végett a dolgok cipelése miatt 1-2km-re. Lehet e csak pára? Illetve mit saccoltok?2021. jan. 7. 16:42
22/28 A kérdező kommentje:
Annyi fejleményt tudok mondani esetleg ha vaslaki itt van a víz az továbbra is szivárog valahol de az olajból eltűnt a hab
2021. jan. 13. 18:46
23/28 anonim válasza:
Követem folyamatosan a kérdést.
Ahogy szó volt róla, vagy elcsöpögteti vagy megeszi. Távolról nem tudjuk megmondani, sajnos.
24/28 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény van, hogy a víz továbbra is szökik vagy valami, az olaj nem habosodik, megyek pár karikát vele a célállomás előtt.
2021. jan. 20. 12:08
25/28 anonim válasza:
Gondolkodtam a kérdéseden, és ugyan azt tudom javasolni mint eddig.
Meg kell síkoltatni a hengerfejet, letakarítani a felfekvő felületeket és új tömítést/csavarokat rakni.
26/28 A kérdező kommentje:
Neked lesz igazad valszeg ha még itt vagy leírom. Ma az egész olaj habos volt nem csak a teteje vagyis inkább full narancssárga, víz tegnap lenullázódott. Úgyhogy szerintem meg lesz bontva. Máshol nem tud befolyni a víz az olaj hoz mi?
2021. jan. 27. 12:52
27/28 anonim válasza:
Ugyan azt tudom mondani mint egy hete. Szét kell szedni, és rendbe kell tenni. Addig vársz vele, húzod-halasztod ami után olcsóbb lesz egy bontott blokk, mint most még a javítás. A rengeteg víztől megrepedhet a hengerfalad, vagy ha kopott a motor, megtöltheti a kartert is. Utána áll majd a bál.
28/28 A kérdező kommentje:
Beszéltem is szerelővel, viszi is az autót. Remélem minden fasza lesz a kis verdával mostmár :) Köszi eddigieket
2021. jan. 28. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!