Mennyi olaj kellene legyen az autóban?
Sziasztok! Adott egy autó, amin a napokban megnéztem az olajszintet. Tudni kell, hogy a motor nagyjából egy-másfél percig járt mielőtt kihúztam a nívópálcát, és tisztában vagyok vele, hogy hideg motornál kell megnézni, de kiment a fejemből, hogy egyáltalán be lett indítva. Tehát miután leállítottuk a motort, néhány perc múlva megnéztem az olajszintet, és a minimum pont alját éppen csak verdeste az olaj. A tulajdonosa azt mondta, hogy van benne rendesen, de már felvette az összeset és ezért van a minimumnál, kell neki idő mire visszafolyik az olajteknőbe.
Mielőtt nekemesik bárki, tudom, hogy ez így működik, csupán annyi a kérdésem, hogy 1-1,5 perc járás alatt valóban felvehet ennyi olajat a motor?
Értelmes válaszokat előre is köszönöm!
ha leírtad volna annak a telibevert szarnak a típusát, még meg is mondanám, mennyi olaj kell bele, és hogy nézd meg, meg mennyire hajlamos zabálni.
De nem írtad, mi a fsznak?
Felvehet és nem biztos hogy visszafolyik.
Mivel semmit se írtál le igy nem sokat tudok mondani. Azért 4-5p alatt visszafolyik az. Szerintem kevés az olaj.
Nagyon rossz konstrukció lenne, ha a motor bizonyos részeibe csak 1 perc járatás után jutna el a kenőanyag. :-)
Igen, pár másodperc alatt minden kenési pontra el kell jutnia az olajnak, és onnan kell pár perc (akár 10-15 perc is), amíg visszacsurog az olajteknőbe.
"Nagyon rossz konstrukció lenne, ha a motor bizonyos részeibe csak 1 perc járatás után jutna el a kenőanyag"
Bocsi, rosszul írtam, max 1 percet kellett volna írnom.
Lehet, hogy rossz konstrukció volt, vagy csak kopott volt már a motor, de találkoztam már olyannal, hogy 40-50 mp eltelt a beindítás után, mire lehetett hallani a motor hangján, hogy eljutott mindenhová az olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!