Tenyleg nem szabad ilyen időben elindulni Pestre?
Szombaton mentem volna Pestre erre a szüleim azt mondták, hogy nem engednek el, mert hó meg fagy lesz, az időjárás szerint nem lesz csapadék csak hajnali fagy. Apám a fejébe vette, hogy megcsuszok valahol és az árokban fogok kikötni. Nem tudom, hogy honnan jött ez. Nyilván hóviharban nem mennék sehova de már akkor se szabad elindulni ha esetleg mínuszok vannak? 1 éve vezetek. Voltam már Pesten is egyedül, nem rég Debrecenbe mentem (másfél óra tőlünk), és hajnalban indultam akkor is fagy volt akkor egy szót se szóltak.
Felnőtt ember vagyok, sajat autóval, ha menni akarok menni fogok, csak nem tudom, hogy honnan pattant most ez ki a fejukbol?! Tényleg extra veszély lehet? Nyilván hóviharban nem indulnék el, de ha olyan idő lesz, amit írnak, hogy kissé fagyos de napsütéses akkor mehetek ahogy bármikor máskor?!
Most úgy néz ki, hoyg szombaton nem nagyon lesz csapadék. Inkább vasárnap, de akkor is csak a déli országrészben.
Ha esik a hó, az se jelenti hogy törvényszerűen felborulnak az autók. Érdemes kicsit nagyobb követési távolságot tartani és nem nyomni agyatlanul 180-nal még pályán se. 8 éven át ingáztam Pécs és Budapest között minden időjárási körülmények között. Hóviharban és ónos esőben is. A 2013-as márciusi hóviharban is úton voltam. Soha nem csúsztam az árokba.
Felnőtt, cselekvőképes ember vagy. Van saját autós. Szerintem nem kell tőlük engedélyt kérned. Az, hogy a látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedj, a te érdeked is. Ha valakit mondjuk elüt a villamos, akkor többet az utcára se mehetsz ki?!
A pára miatt reggel mindig jobban csúszik az út, lehet erre gondoltak. Hogy miért nem engednek, lehet azt látják rajtad, hogy felelőtlenül vezetsz.
Friss jogsival én azt hittem mindent tudok, aztán 1 hónappal később fel is kentem korlátra a kocsit. Annyi volt az egész, hogy tovább mentem azon a ponton, ameddig a sózó autó közlekedett. Ma már látom az út színén hogy fagyos-e vagy vizes, akkor nem tudtam mit kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!