Az emberek miért gyűlölik az SUV autókat?
Tényleg nem tudok másra gondolni, csak irigységre.
Árad az emberekből a gyűlölet ha megjelenik valahol egy SUV-s téma.
Miért zavar embereket, hogy van akik azokat szeretik és meg is veszik maguknak?
Engem például totál nem érdekel, hogy ki mit vezet, egyszerűen nem tudok ilyenen fent akadni, sem a létezésén 😳
Ez most olyan, hogy utálom az opelt és az opeleseket is. Semmi értelme.
"Mert hogy felesleges" Ilyen módon akkor minden autó 5 millió felett is felesleges, hisz az is csak gurul és elvisz A-ból B-be, amire egy 2 milliós dacia is elég 😅
Egyébként az utálatot leginkább csak a magyarok körében tapasztaltam.
Valaki adjon már egy érthető, logikus magyarázatot az utálatra, légyszi.
A SUV gyűlölet a Q7 szintű autóknál alakult ki, egyrészt irigység, másrészt sok a gazdag bunkó benne, meg egy Q7 az valóban többet fogyaszt, szennyez, helyet foglal.
Egy Duster-t nem utál senki, pedig az is SUV. Itt a hatalmas különbség.
#12 Azért, mert nen tudom mi az SUV, nem másra kell mutogatni :)
#16 "nem fogom elárulni, amúgy régebbi aszfalttorpedóim vannak"
Nincs több kérdésem 😆
Én nem döntöttem el magamban, hogy mindenki utálja a SUV-okat. Ha elolvastátok a főcím alatti kis részt (tudom sokak nehezére esik), akkor rájöttetek volna, hogy nem csak kiszoptam a tényt valahonnan.
Ha érdekel, csak menjetek fel bármilyen MAGYAR közösségi oldalra ahol SUV-okat mutatnak be, már a tesztelő is úgy kezd, hogy "amúgy nem vagyok egy SUV fan mert értelmetlen..", majd a kommentek 80%-a szintén ott fröcsög. Nagyon kevés olyan SUV-okat kollektívan megcélzó cikket találtam, ahol ne támadnák a SUV-okat az emberek. De általában tényleg azokban van ennyi gyűlőlet, akik nem is tudom, vezetnek egy '98-as golfot vagy valami ezer éves skodát vagy hulladozó toyotát.
Nagyon durván megy a fröcsögés, már eleve ezalatt a kérdés alatt is.
"Senki sem mondta hogy gyűlölik a SUV-okat az emberek, de amúgy én nem szeretem.." 😂
Giccses, ocsmány?
Akkor most tegye már fel a kezét, aki szerint egy Passat kombi az menőbb mint egy Touareg. Vagy aki szerint egy BMW 5-ös kombi az vagányabb mint egy X5.
Én személy szerint a kombiktól vagyok rosszul. Nagyon kevés van, amire azt mondom hogy nekem tetszik. Egyéni preferencia.
De én szinte bármelyik SUV-ot szebbnek látom majdnem bármelyik kombinál.
Vannak elég vagány SUV-ok. Bármelyik német gyártó nagy SUV-ja elég menő. És az emberek 95%-a bármikor elfogadná. Csak hát ugye nincs rá pénz, úgyhogy inkább fogjuk rá hogy értelmetlen.
A prolik gondolják ezeket menőnek. :D
De tegyél próbára. tedd le egy közepes ilyen suv árát nekem készpénzben, azzal hogyha bármilyen suvot veszek belőle a dupláját kapod vissza. Meglátjuk mit veszek belőle. :D
#26: Látod, pont ezt pofáztam az egyik hozzászólásomba. Csak fröcsögsz te is. Meg prolizol. Nem az autókkal van bajod neked sem. Hanem amit képvisel, meg a jelenség.
Az, hogy a prolik gondolják menőnek, ahhoz egy autótípusnak mi köze van? Az S osztályt is marha menőnek gondolják a cigányok. Ettől jobb / rosszabb kocsi lesz az S osztály? Nem.
És te EGY ember vagy a sok közül. Te úgy gondood, hogy a prolik gondolják menőnek. A maradék 99 ember meg nem gondol semmit. Úgy tekint rá, hogy autó. Tetszik neki, megveszik. Ha nem tetszik, kussba maradok, aztán veszek mást.
De akkor adott 20 millió forint, amiből elsődleges családi autót kell venni. Nem negyedik hobbiautót. Nem játszósat. Nem használt RS Audit. Nem Nissan GTR-t. Meg nem használt Bentley Continetalt.
Egy családi autót, amiben az asszony is jól érzi magát, oda lehet neki adni, kényelmesnek érzi, és elfér hátul is mondjuk 2-3 gyerek, plusz lehet bele pakolni. Mit veszel? Kérdem én? Mi az, ami ezerszer jobb alternatíva, mint egy SUV? Egy kombi? Jó. Szerintem az rohadt ocsmány. Asszonynak hosszú, parkolni nem jó vele. Egy családi egyterű? Hát, az is rohadt ocsmány... Akkor? Egyéb ötlet?
És nem mondom... Nyilván vannak olyan autók, ami kevesebbet fogyaszt, meg nagyobb a csomagtartója. Meg van olyan autó, ami papíron kedvezőbb paraméterekkel bír, mint egy SUV. De hogy én nem választanék azért egy kombit, mert 50 literrel nagyobb csomagtartója van, meg 5 decivel kevesebbet eszik százon, azis biztos. Mert ha ránézek, okádnom kell szinte az összestől. És nem kárpótolna az, hogy jó-jó ocsmány igen, de legalább 0,5 literrel kevesebbet eszik.
És ez vagyok én. Ez az én véleményem. Én bármikor vennék SUV-ot. Nem azért mert proli vagyok, vagy mert nem vagyok proli. Nekem van, amelyik bejön. Érdekes, apámnak is bejön. Anyámnak is. És belátom azt, hogy van olyan helyzet, amikor jó választás egy ilyen.
Vannak emberek, akiknek nem tetszik. Jó. Fogadjuk el. Nekem se tetszik a kombi. Se az elektromos autó. De nem fröcsögök itt, hogy mekkora szarok, meg értelmetlen, meg hülyeség, meg prolik autója, meg ilyenek. Elfogadom, hogy van akinek tetszik.
Nyilván ha te sportautót akarsz venni, vagy cabrio-t, vagy anyámtökét akkor nem a SUV-ok között fogsz keresgélni.
29-es, ezt a sok baromságot mind egyedül sikerült összehoznod? :-)
Előtte már értekeztünk a súlyról is, légellenállásról is, tömegről is, de szerintem neked ezek nem számítanak. Te is csak egy SUV-ellenes fröcsögő vagy, ennyi. :-) De megértelek, soha az életben nem fog neked összejönni egy ilyenre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!