Ha valaki nem szereti a kutyákat, arról miért feltételezik hogy gyűlöli is őket, illetve bántaná őket? Vannak emberek akik nem szeretik, ahogy vannak olyanok akik a cicákat nem szeretik, de ettől még NEM betegek és nem fogják gyűlölni őket.
"Ki feltételezi?"
Általános reakció ha elmondom, hogy én nem szeretem őket.
Ha elmondod, hogy nem szereted őket, akkor nekedállnak, hogy biztosan kínoznád is? Miféle emberekkel vagy körülvéve?
Senkinek nem kötelező szeretni a kutyákat, ettől még nem gondolom, hogy bántaná őket.
"Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór."
... talan ebbol a mondasbol fakad.
Pedig Jezus az mondja: „Ne tiltsátok meg! Mert aki nincs ellenetek, az veletek van.”
Ez kb olyan mint amikor valaki nem akar saját gyereket, erre mindenki azt feltételezi, hogy nem szereti a gyerekeket.
Beidegződés, rossz ok okozati párhozamba vonás az agyban. Pl a legtöbb állatkínzó nem utálja az állatokat, egyszerűen nem érez irántuk semmit, nagyon sok pszichés probléma tünete az állatkínzás vagy annak hajlama.
Az is a baj szerintem, hogy sajnos már annyira a minden napok része lett az allatkinzas, annyi ilyen cikk/poszt van minden egyes nap, és tényleg már azt látod, hogy a látszólag normális emberek is képesek rá, hogy emiatt túl gondolják a dolgokat az emberek, és egyből erre asszocialnak. Emellett egyértelműen ott van az is, hogy rengeteg ember (köztük én is) el se tudja képzelni, hogy más ember hogy nem szeretheti a kutyákat, mármint azt megertem ha valaki nem akar kutyát (hiszen az oroszlán is szep/cuki, megsem vinnem haza), de attol meg a cuki kutyás videokat, es az edes kutyababakat mindenki szereti (persze, mint a pelda mutatja nem mindenki, de egy atlag ember azt gondolja, hogy mindenki szereti).
Szerintem is jo amit a hetes írt, hogy próbálj meg semlegesen beszélni a kutyákról, mond hogy nincs bajod velük, de te pl nem tartanal kutyat. Vagy ha már kimondod, hogy nem szereted rögtön indokold is meg, még mielőtt visszakerdez, hogy pl en nem szeretem a kutyákat, mert mindig is macskás voltam/ mert hangosak/ mert hullik a szoruk/ mert félek tőlük stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!