Merjek drága autót venni úgy, hogy csak kint állhat a szabad útszélen?
Figyelt kérdés
Egy autót kinéztem, ami annyiba kerül, amennyit még éppen megengedhetek magamnak. Nekem ez már drágának számít de még éppen belefér, persze mindenkinek más jelenti a sokat a saját pénztárcájához viszonyítva.
Azért aggódom, mert nincs fedett parkolóhely, és a különféle időjárási körülmények illetve a jövő-menő emberek és autók kárt okozhatnak rajta. Ráesik a hó, ráolvad, bejegesedik, le kell kaparni. Nyáron tűző napsütés.
Eddig régi autóm volt, ez nem érdekelt annyira.
Szerintetek kell ettől tartanom, vagy nem kell félni, nem lesz olyan baja valószínűleg?
2020. dec. 30. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Vedd meg nyugodtan
Amíg nem tudsz biztosítani biztonságos fedett helyet, ne költs nagyot
23 szavazat
1/24 anonim válasza:
Mennyire drága, és mennyire jelent nekednagyanyagi megterhelést?
2/24 anonim válasza:
Most nem azért, de nem mindegy, hogy a drága az 500 000, 5 millió vagy 50 millió. Az autó, mint minden egyéb eszköz arra való, hogy használjuk, ha megveszed és utána folyamatosan azon rettegsz, hogy hova parkolj, akkor vegyél olcsóbbat.
3/24 A kérdező kommentje:
5 millió. Fél éves jövedelmem. De ennyi megtakarításom van jelenleg összesen.
2020. dec. 30. 10:24
4/24 anonim válasza:
Ha már most aggódsz, amikor még meg sem vetted, akkor ne vedd meg.
5/24 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy kell-e egyáltalán aggódnom.
2020. dec. 30. 10:41
6/24 anonim válasza:
Én így nem vennék autót. Nagyon max három havi jövedelemig nyújtóznék.
7/24 anonim válasza:
Én is sokat rágódtam ezen, amikor autót kellett vegyek. Keveset járok vele, utcán parkolok. Inkább egy olcsó használtat vettem. Én inkább olyan 2M körül nézegetnék valamit, de az én vagyok.
8/24 A kérdező kommentje:
Ami most van, az ér majdnem egy milliót, ami egy havi nettó fizetésem. Azt még eladom, és arra fogok rápótolni.
2020. dec. 30. 10:44
9/24 anonim válasza:
szerintem is előbb érdemes valami fedett hely után nézned. én is amikor megvettem a második autóm, hasonló árkategóriában, mindenképp intéztem egy garázst neki. mondjuk nekem egyszerű volt, mert a házunk mögött van egy garázssor, ahol pont volt kiadó. szomszédomék például 5-6 utcával arrébb lévő garázssornál tárolják az autójukat, bevásárláskor elbiciklizik oda, és autóval hazajön a családért...ezt mondjuk én se csinálnám, szóval biztos nehéz helyzet, de szerintem ér annyit, hogy jobban óvd az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!