Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Merjek drága autót venni úgy,...

Merjek drága autót venni úgy, hogy csak kint állhat a szabad útszélen?

Figyelt kérdés

Egy autót kinéztem, ami annyiba kerül, amennyit még éppen megengedhetek magamnak. Nekem ez már drágának számít de még éppen belefér, persze mindenkinek más jelenti a sokat a saját pénztárcájához viszonyítva.

Azért aggódom, mert nincs fedett parkolóhely, és a különféle időjárási körülmények illetve a jövő-menő emberek és autók kárt okozhatnak rajta. Ráesik a hó, ráolvad, bejegesedik, le kell kaparni. Nyáron tűző napsütés.

Eddig régi autóm volt, ez nem érdekelt annyira.

Szerintetek kell ettől tartanom, vagy nem kell félni, nem lesz olyan baja valószínűleg?

2020. dec. 30. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Vedd meg nyugodtan
Amíg nem tudsz biztosítani biztonságos fedett helyet, ne költs nagyot
23 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire drága, és mennyire jelent nekednagyanyagi megterhelést?
2020. dec. 30. 10:21
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Most nem azért, de nem mindegy, hogy a drága az 500 000, 5 millió vagy 50 millió. Az autó, mint minden egyéb eszköz arra való, hogy használjuk, ha megveszed és utána folyamatosan azon rettegsz, hogy hova parkolj, akkor vegyél olcsóbbat.
2020. dec. 30. 10:22
 3/24 A kérdező kommentje:
5 millió. Fél éves jövedelmem. De ennyi megtakarításom van jelenleg összesen.
2020. dec. 30. 10:24
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha már most aggódsz, amikor még meg sem vetted, akkor ne vedd meg.
2020. dec. 30. 10:26
 5/24 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy kell-e egyáltalán aggódnom.
2020. dec. 30. 10:41
 6/24 anonim ***** válasza:
95%
Én így nem vennék autót. Nagyon max három havi jövedelemig nyújtóznék.
2020. dec. 30. 10:42
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat rágódtam ezen, amikor autót kellett vegyek. Keveset járok vele, utcán parkolok. Inkább egy olcsó használtat vettem. Én inkább olyan 2M körül nézegetnék valamit, de az én vagyok.
2020. dec. 30. 10:42
 8/24 A kérdező kommentje:
Ami most van, az ér majdnem egy milliót, ami egy havi nettó fizetésem. Azt még eladom, és arra fogok rápótolni.
2020. dec. 30. 10:44
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is előbb érdemes valami fedett hely után nézned. én is amikor megvettem a második autóm, hasonló árkategóriában, mindenképp intéztem egy garázst neki. mondjuk nekem egyszerű volt, mert a házunk mögött van egy garázssor, ahol pont volt kiadó. szomszédomék például 5-6 utcával arrébb lévő garázssornál tárolják az autójukat, bevásárláskor elbiciklizik oda, és autóval hazajön a családért...ezt mondjuk én se csinálnám, szóval biztos nehéz helyzet, de szerintem ér annyit, hogy jobban óvd az autót.
2020. dec. 30. 10:48
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha aggódsz, köss rá Cascot.
2020. dec. 30. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!