Mekkora lehet szerintetek a kár?
Tudom nehéz így megítélni, de körülbelül, mindent cserélni kell vagy karosszériás rendbe tudja hozni? Mennyibe fog megállni 3-400e FT esetleg jóval több?
Köszönöm előre is!
Ha nincs Casco-d, akkor a saját károdat kell fizetned zsebből. Ha akarod, vagy használod az autót horpadtan, vagy eladod ahogy van, a te döntésed.
A feljelentéstől ne parázz ennyire, nem rabosítanak, meg tesznek előzetesbe.
"de mivel írod, hogy első autó és az se régóta, így valsz nem tudnak visszadobni."
Miért ne tudná?! Ha A00-ban van, M04-ig vissza tudják sorolni. De ha mondjuk B04-ben van és visszasorolják B02-be, szerintem nem olyan nagy érvágás az, mint több százezerét kifizetni és még utána is ki tudja mivel fenyegetőzik, próbál zsarolni a másik. Kb ki vagy szolgáltatva neki.
Általában érdemes évfordulókor átmenni másik biztosítóhoz, mert az valszeg olcsóbb lesz, mint maradni annál aki kifizette a kárt.
Ismerős 200 ezres kárt okozott. Kb 4 év alatt 380 ezret fizetett ki a biztosítónak az emelt biztosítási díj miatt.
Úgyhogy kisebb kárnál még az is játszik ha valaki kifizeti az összeget egy összegben amit a biztosító megállapít. Így nem fog változni a bónusz besorolásod se.
#16!
Én még nem mentem neki senkinek, de belém már jöttek hátulról. Ennél kevésbé látványos volt a sérülés. A lökhárítóm műanyagja egy arasznyi részen felrepedt. Nem drága luxusautó volt, csak egy 3 hónapos "sz..."-os Astra. Biztosító cserére vette. Szervizben kicserélték. A számlából én is kaptam egy példányt. Persze nem nekem kellett kifizetni. A rajta lévő összeg közel 300e Ft volt, pedig a műanyag alatt meg se karcolódott.
Ha te vagy a károkozó, kettővel visszasorolnak bónuszban. Ha megnézed a biztosítók díjszabását, mindegyik bónuszhoz tartozik egy szorzó. Nem borzasztóan nagyok a különbségek. Ha előtte 70-80 volt a köteleződ (jelenleg nekem is 55, úgy hogy károkozásom soha nem volt, 20 éve vezetek és vidéken lakom), akkor semmi csodálkozni való nincs ezen. Még mindig jobban jársz, mintha 300-400-at zsebbe kifizetsz és utána még ki tudja mivel zsarol! Csak mondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!