Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora lehet szerintetek a kár?

Mekkora lehet szerintetek a kár?

Figyelt kérdés

Tudom nehéz így megítélni, de körülbelül, mindent cserélni kell vagy karosszériás rendbe tudja hozni? Mennyibe fog megállni 3-400e FT esetleg jóval több?

[link]

Köszönöm előre is!

2020. dec. 26. 18:30
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
#8: Akkor biztosítóval csak az én kocsim kárát kell fizetnem? Már ha nem jelent fel...ettől tartok inkább, azt se tudom mivel jár. De első ránézésre sem egy adózó állampolgárról beszélünk, kupeckedésből élő félbűnöző, fura lenne hogy feljelentget vagy nem tudom...
2020. dec. 26. 20:32
 12/39 anonim ***** válasza:
89%

Ha nincs Casco-d, akkor a saját károdat kell fizetned zsebből. Ha akarod, vagy használod az autót horpadtan, vagy eladod ahogy van, a te döntésed.

A feljelentéstől ne parázz ennyire, nem rabosítanak, meg tesznek előzetesbe.

2020. dec. 26. 20:35
 13/39 anonim ***** válasza:
91%

"de mivel írod, hogy első autó és az se régóta, így valsz nem tudnak visszadobni."

Miért ne tudná?! Ha A00-ban van, M04-ig vissza tudják sorolni. De ha mondjuk B04-ben van és visszasorolják B02-be, szerintem nem olyan nagy érvágás az, mint több százezerét kifizetni és még utána is ki tudja mivel fenyegetőzik, próbál zsarolni a másik. Kb ki vagy szolgáltatva neki.

2020. dec. 26. 20:35
 14/39 anonim ***** válasza:
92%
Zsarolásba semmiképp ne menj bele, bármi van, inkább rendőrség! A helyedben nem biztos, hogy kifizetném, az ő gondja ha nem tudja megvárni míg a biztosító fizet. Pont emiatt ha nem akar várni, nem fog feljelenteni, mert sáros lehet.
2020. dec. 26. 20:38
 15/39 anonim ***** válasza:
92%
Feljelentéssel nem megy semmire nem t{rtént bűncselekmény. Ezzel csak azt akarta elérni hogy inkább fizess fű alatt. Lehet nincs is rajta biztosítás. Kellett vna betétlapot tölteni mindenképp. Igazából ha nincs betétlap, le is tagadhatod az egészet. Felmérik mennyi az annyi, amúgy kb 100 ezer körül, és eldöntheted kifizeted-e saját zsebből vahy fizesse a biztosítás. Amúgy kb annyival emelkedik meg a biztosítás hogy 2,max 3 év alatt behajtják a kárt. Nyilván ha nincs a zsebedbe egyben az osszeg akkor cdak ez játszik.
2020. dec. 26. 20:38
 16/39 anonim ***** válasza:
30%
#9 tavaly nekimentem egy 1 eves ford suvnak, így is "csak" 240 ezres kár lett rajta, pedig durvábban nézett ki és nem egy szaros clio volt. Évfordulókor megnőtt a bizti egy 100 rugóssal. Csak mondom.
2020. dec. 26. 20:43
 17/39 anonim ***** válasza:
89%
Feljelenteni nem fog, meg mire megy vele? senkinek nem lett baja? nekimentél, kész, nem egyszeri eset. szerintem csak fenyegetni próbál, megijeszteni, hogy fizesd ki neki
2020. dec. 26. 20:47
 18/39 anonim ***** válasza:
74%

Általában érdemes évfordulókor átmenni másik biztosítóhoz, mert az valszeg olcsóbb lesz, mint maradni annál aki kifizette a kárt.

Ismerős 200 ezres kárt okozott. Kb 4 év alatt 380 ezret fizetett ki a biztosítónak az emelt biztosítási díj miatt.

Úgyhogy kisebb kárnál még az is játszik ha valaki kifizeti az összeget egy összegben amit a biztosító megállapít. Így nem fog változni a bónusz besorolásod se.

2020. dec. 26. 20:48
 19/39 A kérdező kommentje:
Most kicsit összezavarodtam :D tehát ha fixen 250be megáll a javítás kifizessem inkább? És akkor semmi nem változik? Ha csak 10-20-30 ezerrel ugrana meg az nem sok, de ha kifizetem a telejs kárt, amit ha a biztosítóval csináltat az lesz vagy 400 elvileg, a szerelő jó ismerős nem verne át és a kupec egyébként is hozzá vinné megcsináltatni
2020. dec. 26. 20:53
 20/39 anonim ***** válasza:
91%

#16!

Én még nem mentem neki senkinek, de belém már jöttek hátulról. Ennél kevésbé látványos volt a sérülés. A lökhárítóm műanyagja egy arasznyi részen felrepedt. Nem drága luxusautó volt, csak egy 3 hónapos "sz..."-os Astra. Biztosító cserére vette. Szervizben kicserélték. A számlából én is kaptam egy példányt. Persze nem nekem kellett kifizetni. A rajta lévő összeg közel 300e Ft volt, pedig a műanyag alatt meg se karcolódott.

Ha te vagy a károkozó, kettővel visszasorolnak bónuszban. Ha megnézed a biztosítók díjszabását, mindegyik bónuszhoz tartozik egy szorzó. Nem borzasztóan nagyok a különbségek. Ha előtte 70-80 volt a köteleződ (jelenleg nekem is 55, úgy hogy károkozásom soha nem volt, 20 éve vezetek és vidéken lakom), akkor semmi csodálkozni való nincs ezen. Még mindig jobban jársz, mintha 300-400-at zsebbe kifizetsz és utána még ki tudja mivel zsarol! Csak mondom...

2020. dec. 26. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!