Mekkora lehet szerintetek a kár?
Tudom nehéz így megítélni, de körülbelül, mindent cserélni kell vagy karosszériás rendbe tudja hozni? Mennyibe fog megállni 3-400e FT esetleg jóval több?
Köszönöm előre is!
Úgy látom, hogy a lökhárító nem tört, legfeljebb csak karcolódott. Legrosszabb esetben fényezés.
A sárvédő is ránézésre csak meghajlott.
Ha nem biztosításra megy, hanem saját zsebből megy a javítás, ez egy 100-asnál nem több így ránézésre.
Hát én a sárvédőt tuti cserélném. Az pár 10k, hogy mögötte mi sérült azt nem lehet megmondani, valószínűleg doblemez kuka, meg biztos van ott valami lökhárító tartó biztosan, ami szintén. De hogy a lámának, lökhárítónak letörtek-e fülei és lehet-e hegeszteni azt innen nehéz megmondani. Új sárvédő telifény + lökhárító fényezés javítása nagyjából 50-60k normális helyen. Karosszériás 10-20k-nál többet nem hinném, hogy elkérne a szétszedésért, összerakásért, beállításért.
A lökhárító és a lámpa lesz a fő kérdés.
Nem éri meg kifizetned, egy lökhárítóhéj 100k felett van újonnan, sárvédő 50-60k legalább, meg még felír egy két dolgot és máris háromszoros pénzbe kerül.
Eleve mi ez a hülyeség, hogy majd eldönti feljelent-e? Töltsetek ki egy betétlapot és kész. Ha te voltál a hibás, rendezi a biztosítás és kész
#6: de ilyenkor a biztosításom mennyivel emelkedik? a teljes költséget ráterhelik a díjra vagy hogy néz az ki?
A csávó kupec, nem akarta kitölteni a betétlapot, azt mondta felhív majd mire döntött, hogy feljelent e. Neki azonnal kéne a pénz nem akar biztosítóra várni, bár nem tudom feljelentéssel mit nyer, meg egyáltalán kupec bele mer menni rendőrségi eljárásba? Ugye ha feljelent meg is bírságolhatnak a rendőr szerint oylan 100-150 között, tehát nem tudom mi lenne a jobb...
Ismerős szerelővel beszéltem képek alapján 250ért megoldja neki, ha beljebb nincs más sérülés...
Bejelented a biztosítódnak. Ők felmérik a kárt és megkérdezek téged, hogy fizeted-e zsebből vagy intézzék ők. Ennyi a menete.
A biztosító meg nem rádterheli, hanem visszasorol, de mivel írod, hogy első autó és az se régóta, így valsz nem tudnak visszadobni.
1-es vagyok ismét.
Ha gyári elemekkel akarja megcsinálni, új sárvédő, új lökhárító + fényezés márkaszervizben + apróságok az simán 300-400e. Nem tudom milyen korú autó ez. Ha nem extrém fiatal, azaz 1-2 évnél idősebb, akkor a biztosító sem biztos, hoyg cserére venné, hanem a javítást fizetné.
Kérdező, a kárt nem neked kell saját költségeden állnod. Ezért fizeted a kötelező biztosítást. Majd a biztosító kifizeti. Normál esetben ilyenkor kitöltitek a baleseti bejelentőt, mindenki bejelenti az eseményt a saját biztosítójánál és neked ezzel nem lenne több dolgod. Tudom utólag könnyű okosnak lenni, de ilyen feljelentéssel fenyegetőzőknél rendőrt kell hívni, jegyzőkönyvet kell felvetetni.
Neked amúgy annyi hátrányod lenne ebből, hogy jövőre kettővel visszaesne a bónuszod. Na bumm! 5-10-20e Ft-tal megemelnék az éves köteleződet. Még mindig jobban jársz mint több százezer forintot kiperkálni. Abban is szinte biztos vagyok, hogy ha kiperkálod a 400-at mert az illető ragaszkodna a gyári új elemekhez. 100-ból kijavíttatja ezt, vagy vesz bontottat, a többit meg zsebre rakja és röhög a markába. Nem (lett volna) szabad ilyenbe belemenni. Menjen csak szépen biztosításra, hiszen azért fizeted!
Hogy lehet így jogosítványt szerezni és autót venni, közlekedni?
Le kell szarni mit kamuzik.
Nem fog feljelenteni, mert ezek szerint sáros az autó.
Felajánlod neki, hogy kitöltöd a betétlapot, biztosító rendezi, vagy jelentsen fel nyugodtan. Napokkal később, utólag a rendőr sem fog csodát tenni, megállapítják, hogy te voltál a hibás, kapsz még 20k szabálysértési bírságot esetleg, aztán a biztosító rendezi a kárt, cserébe háromszor annyi ideig tart.
Nem az egész összeget terhelik a biztosításodra. Kapsz majd a biztosítótól egy ajánlatot, hogy mennyit fizetnek neki, ha ezt kifizeted a biztosítónak egy összegben, akkor nem emelkedik a biztosításod. Ha nem fogadod el, akkor két szintet ugrik vissza a bonus-malus besorolásod és emelkedik a díj. De nem fog annyit, hogy megérje neked kifizetni a teljes kárt.
Az ismerős szerelőhöz meg autót többet ne vigyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!