Melyik a világ legmegbízhatóbb autómárkája?
Nincs ilyen. Utoljára egy teszten a Toyota volt, de sokféle teszt van. Meg ez nem is jelenti azt, hogy soha nem romlik el. Főleg, ha használtan veszed.
Nekem Octaviám van, egy ismerősöm megrögzött Toyotás. 8éve használjuk kb mindketten. Amikor az enyémben 2x elromlott a kp. zár, akkor kárörvendően vigyorgott, hogy ugye a Skoda... A Toyotája 2x lett hengerfejes, 2xvolt nagyobb futómű problémája úgy, hogy az enyémben 180.000 km-rel több van.
Szerintem meg a megbízhatóságra nincs teszt, legfeljebb több évtizedes statisztikai adat. Pl. egy típus átlagosan hány évig, hogy km-t fut komolyabb meghibásodás nélkül. Vagy egy adott márka 1 millió példányából átlagosan hányat kell az út széléről trélerrel szervizbe szállítani.
Új autóknál ez még majdnem értelmezhetetlen, mivel nincs több éves tapasztalat, és az első 5-10 évet majdnem mind kibírja problémamentesen.
Autószerelők is tudnának mesélni, hogy melyik típusokat hordják hozzájuk csak olaj- és kopó alkatrész cserére, és melyik típusokat kell már 150 ezernél hengerfejezni, mikben száll el a hidrotőke vagy a kettős tömegű lendkerék, vagy miket visznek havi rendszerességgel kisebb-nagyobb problémákkal hozzájuk.
Én autóvétel előtt autószerelő véleményét kértem, és konkrétan azt mondta, hogyha mindenkinek Suzukija lenne, akkor ők éhen halnának, mert nem lenne munkájuk.
Még a német prémium márkák közt is vannak köztudottan problémás szériák. Top 20-ban talán nincs is német autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!