Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt elhiszitek hogy egyre...

Ezt elhiszitek hogy egyre kisebb az igény a dízelautókra?

Figyelt kérdés
Mifelénk kis túlzással a suzukikat kivéve minden autó dízel, még az újak is (főleg renault, opel, vw konszern). A város tele van P,R,S rendszámos behozatott füstokádó hulladékokkal, és a neppereknél se találni nagyon benzines autókat. Az egyik nemrég mondta hogy például ford focusból már nem nagyon hoznak be benzinest mert gyakorlatilag nem kell senkinek. Este mikor mindenki hazaér a melóból már rendesen gázolajszag van a környéken. Ezek után én el nem hiszem hogy visszaszorulóban lennének a dízelek.

2020. dec. 15. 14:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ezt sugallja a média, de valójában rengeteg új autóba dízelmotor kerül most is, pl a népszerű SUV-be alap, hogy dízelmotor kerül.
2020. dec. 15. 20:37
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
igen el, csak a baj van vele, dízel buszba hajóba traktorba való, autóba ottó kell
2020. dec. 15. 21:13
 13/18 anonim ***** válasza:
A gyártók statisztikái mást mutatnak mint a amrketing.
2020. dec. 16. 01:13
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Tessék itt gyönyörűen végig lehet követni, hogy az EU-ban az újonnan forgalomba helyezett autók között a diesel-ek aránya 5 év alatt durván a felére csökkent:

[link]

[link]

Magyarországon is valamelyest csökkent az új diesel autók aránya, de persze itthon jelentős használtautó import van. Egyelőre az a tendencia, hogy minden évben kicsivel nő a diesel autók aránya Magyarországon. Meg persze rohamosan nő az autók száma idehaza (kb. 150 ezerrel nő az autók száma évente). Szóval jól érzed, hogy egyre több diesel autó van a környezetedben.

Az elektromos/hibrid autók térhódítása és a dieselek visszaszorulása inkább ilyen 5-10 év múlva lesz érzékelhető, amikor már a használt elektromos/hibrid autókat hozzák be (és esetleg a városokból elkezdik kitiltogatni az öreg dieseleket).

2020. dec. 16. 02:45
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

Az én 15-éves 2.0tdi Audim nem okádja a füstöt kormot.

És még csak nem ís büdös .

Ebben a hidegben meg pont ugy gőzölög mint egy benzines.

2020. dec. 16. 02:49
 16/18 anonim ***** válasza:
39%

#15: Attól, hogy nem látod, még okádja a rákkeltő nitrogén-oxidokat és koromrészecskéket.

A vízgőz pont teljesen ártalmatlan.

2020. dec. 16. 03:03
 17/18 anonim ***** válasza:

#16:Jó és mi lenne ajobb?

Menjek gyalog az autópályán?

2020. dec. 16. 06:42
 18/18 anonim ***** válasza:
53%
Azért járok a gyárba dízel kombival mert előtte az 1.2-es benzinesnek, meg az 1.5-ös benzinesnek 1 év alatt kinyírtam a motorját. Törtem a dugattyúgyűrűket, hengerfejtömítést átégettem, nagyon könnyen széthajtottam őket. Dízellel ilyen gondok nincsenek. 7 éve járok dízellel, de a motornak semmi baja.
2020. dec. 26. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!