Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetséges, hogy...

Hogyan lehetséges, hogy kisebb a csomagtartója a Tipo-nak, mint a Mazda 3-nak?

Figyelt kérdés

A Fiat Tipo hatchbacknek a hossza 4368 mm, a csomagtartója 440 l

A Mazda 3 hatchbacknek a hossza 4460 mm, a csomagtartója 330 l

A Tipoban hátul simán elfér egy 180-190 cm személy, úgy hogy magára állította a vezető ülést.

A Mazdánál ezt már nem tudom.

De akkor is, miért ilyen kicsi a Mazda csomagtere? A dizajn oltárán fel lett áldozva a praktikusság?

2020. dec. 1. 20:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Ellentmondás van a kérdésben.

A tipo csomagtere a műszaki adatok szerint nagyobb nem?

2020. dec. 1. 20:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Elveszik a tér a dizájnban, a formában, az utastérben, az autó műszaki elrendezésében. A Mazdákat valahogy nem a csomagtartóméretre optimalizálják. Ami engem megdöbbentett, hogy a Mazda 6 kombinak, aminek egy rohadt nagy autónak kéne lennie is csak 522 literes a csomagtartója, miközben az egy méretkategóriával kisebb (és közel 30 cm-vel rövidebb) Tipo kombinak 550 liter, a szintén kisebb Hyundai i30 kombinak meg 600 liter...

Ennek ellenére nekem a Mazda tetszik a legjobban a felsoroltak közül :)

(A kérdést gondolom elírtad)

2020. dec. 1. 21:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a kérdést... Két külön gyártó autóját hasonlítod össze. Miért meglepő, hoyg az egyiknek nagyobb a csomagtartója, mint a másiknak? Hiába hosszabb az egyik pár centivel, nem törvényszerű hoyg az a hossz kizárólag a csomagtér méretéből adódik. Lehet hogy az egyiken hosszabb a lökhárító. Vagy az egyik laposabb, alacsonyabb, csapottabb a tetővonal. Az egyiknél mélyebb a csomagtartó, a másiknál meg ott van mondjuk a tank, kipufogódob, vagy a teljes értékű pótkerék, ami miatt nem tudják annyira mélyre csinálni. Az egyiknél lehet hogy pl az oldalsó kis betüremkedéseket is kihasználják, a másik gyártó meg azt mondja, hogy ne szórakozzunk ezzel, sokkal jobb, ha pár literrel kisebb, de szabályosabb alakú a csomagtér. Valószínű így a kárpitok, műszak burkolatok gyártási is olcsóbb hozzá. És még ezer oka lehet, hogy miért nagyobb az egyik autó csomagtere a másikénál.
2020. dec. 2. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!