Szoktátok ezt alkalmazni?
Most hallok ilyenről először, illetve sosem találkoztam még ezzel. Igaz, autópályán sem jártam még soha a fél év alatt, amióta jogsim van.
Én ebből következően csak féket használok. Sosem volt probléma észrevennem, ha valaki fékezik, eléggé szembetűnő az is szerintem még messzebbről is.
"Sosem volt probléma észrevennem, ha valaki fékezik, eléggé szembetűnő az is szerintem még messzebbről is."
Persze, azt látod, hogy fékezIK az előtted lévő. Azt viszont nem feltétlen látod, hogy előtte mi van, illetve nem fogod tudni felmérni a féklámpából, hogy csak lassít vagy nullára kell fékeznie.
Ezért szokás benyomni az elakadásjelzőt: abból egyértelmű, hogy nem csak simogatja a féket, hanem full stop lesz.
23-as
Ne oktasd már ki a csávót, már fél éve vezet, igaz csak főúton, de így is több tapasztalata van, mint nekünk összesen :D :D
Nem írta, hogy több tapasztalata lenne, csak nem érti, miért jó ez.
Te nyilván úgy születtél hogy mindent tudtál.
Inkább elmagyarázom neki, hátha megmenti az életét.
#23 #25 Pontosan, ennyit írtam csak. Azt persze értem, hogy mire lehet jó, mert én is már futottam bele szituba, amikor nem tudtam hogy csont 0-ra lassít, így csak nyomtam a féket, de nem 0-ra lassítás volt a cél azt a végén győztem pumpálni a pedált... Ilyen összesen egyszer történt csak velem, azóta sem és igazából bennem is megfogalmazódott akkor, hogy kéne valami plusz jelzés, ami arról árulkodik, hogy nem csak lassítasz, de az elakadás jelző? Na pont arra nem gondoltam volna, mert számomra (meg a KRESZ szerint is) teljesen mást jelent, és ugye ilyet sem a KRESZ, sem az oktatóm nem tanított nekem, meg sosem hallottam róla (így honnét is tudtam volna). Ha bevett szokás és sokan ismerik, akkor valszeg én is alkalmazni fogom ezentúl.
Egyébként meg a kérdésre válaszoltam (ahogy azt a GYK szabályzat elő írja), semmi kioktatás, semmi off nem volt részemről, szóval nem értem mire ez a parádé srácok.
Rosszul közelited meg a dolgot utolsó.
Ha egy ember életét megmenti a vészvillogó tíz év alatt, már megérte.
#28: Tévedsz. Akár másodpercekkel előbb észlelheti az álló sort.
Európa-szerte alkalmazzák ezt az autósok, nem véletlenül. Bár az elavult magyar kreszben még nem szerepel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!